Dekorace

Moderní obrazy do obývacího pokoje

Proč si pořídit obrazy do obývacího pokoje

Doplňky dělají byt útulný. Dělají domov domovem. Zrovna obraz je bytovým doplňkem, který odráží osobnost těch, kteří byt obývají. Vypovídá to o jejich vkusu v umění. O jejich stylu a něco málo také o skryté duši. Stěny s obrazem nebudou nudné. Pokud je vaše výmalba čistě bílá, bude si to žádat určitý komponent právě v podobě obrazu či fotografie.

moderní obrazy do interiéru

Styl obrazu, který ladí s interiérem

Pokud máte interiér zařízený v čistě moderním duchu, pak oceníte klasickou abstrakci. Jedná se o plátno, na kterém budou různé barvy, tvary nebo „cákance“. Pokud barvám neholdujete, na výběr máte z mnoha černobílých obrazů. Někdy tyto obrazy v barvách bílé, šedé a černé obsahují malý barevný detail. Například na tváři dívky jsou červeně zvýrazněny pouze rty.

Pokud máte doma velmi útulno, hodně dřevěných doplňků, například také krb, pak oceníte obrazy přírody. Tyto obrazy mají na naši duši velmi pozitivní účinky. Působí uklidňujícím dojmem. Pokud se na ně hlouběji zadíváme, dostanou nás do jiného světa. Do světa, kde je ticho a klid. Tento obraz by však neměl být v příliš výrazných barvách, jelikož by se nám mohl brzy okoukat.

V pokojích náctiletých jsou velmi trendy obrazy měst, jako je New York, Paříž nebo třeba Londýn. Mnoho mladých to vnímá jako cíl, kam by se jednou chtěli podívat nebo naopak jako vzpomínku, které město navštívili, a líbilo se jim.

moderní obrazy do interiéru

Jaké máme typy obrazů?

Možností je nespočetně. Může se jednat o obraz na PVC, na plátně, na plexiskle, na hliníku, o obrazy zarámované, na výběr máme také fototapety, které snadno nalepíte na zeď. Velmi populární jsou také složené obrazy. Skládat se mohou ze dvou (diptych), třech (triptych), čtyřech (tetraptych), pěti (pentaptych) nebo i více obrazů. Tyto jednotlivé obrazy pak mohou být různě široké či vysoké. A mohou být poskládány na zdi v různé výšce. Vypadá to velmi zajímavě.

A co obraz z vaší fotografie?

Některé firmy nabízejí i možnost vytvořit si obraz z vlastní fotografie. Získáte tím personalizovaný a originální kousek, který nikdo jiný nebude mít. Navíc to ještě zútulní váš byt a každá návštěva bude vcukuletu vědět, kdo tento byt obývá při pohledu na fotografii. Může to být teda fotografie rodiny, fotografie s přáteli nebo třeba vašeho domácího mazlíčka. V případě, že si nevybere z obrazů, které ochody nabízejí, nechte si vytvořit obraz z fotografie krajiny, kterou jste vyfotili na dovolené.

Zdroj fotografií: unsplash.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *