Dekorace

Obrazy z mumifikovaného mechu jsou trendy

Co je mumifikovaný mech?

Mumifikovaný mech je mech, kde byla vláha přijímaná z listů stromů nahrazena ekologickým a biologicky odbouratelným konzervantem. Mech ošetřený tímto způsobem se vyznačuje svojí dlouhou životností. Současně si však mech zachovává svůj přirozený vzhled i specifickou vůni. V normálních podmínkách mech vydrží až deset let, což je poměrně dlouhá doba na dekoraci. Mech je vhodný všude tam, kde je přiměřená vlhkost vzduchu a teplota.

Obrazy z mumifikovaného mechu jsou trendy

Jaký mech si vybrat?

Mechové obrazy jsou skvělým způsobem, jak do svých domovů vnést trochu přírody. Nejen že získáte originální dekoraci, současně získáte i estetického pomocníka s klimatem v místnosti. Mezi oblíbené barvy mechu používané na výrobu mechových obrazů a stěn patří: Moss green, medium green, old green a spring green. Výjimkou nejsou ani barvy, které se v přírodě na první pohled tolik nevyskytují. Nejvíce využívaný mech je ten kopečkový, dále lišejník a plochý mech. Některé obrazy jsou skvěle doplněny o květiny.

Výhody mechových stěn a obrazů

Tak jako u vertikálních zahrad, i mech může pozitivně přispět ke klimatu v našem interiéru. Mechová stěna může pozitivně ovlivnit absorpci zvuků, což je ideální hlavně v kancelářích a rušných prostorech. Mimo to mechový obraz bude pomáhat při čištění vzduchu, zlepší vám náladu, zvlhčí a ochladí vzduch, zachytí prach a zmírní bolesti vaší hlavy.

Která velikost je ta pravá?

Nejlepšího účinku na klima dosáhnete tak, že mechem pokryjete úplně celou stěnu. Jinak si můžete koupit klasický obraz, kdy se nejčastější rozměry pohybují kolem 120 x 160 cm. Tyto desky lze k sobě libovolně přikládat a vytvořit tak opravdu unikátní dekoraci.

Obrazy z mumifikovaného mechu jsou trendy

Obrazy z mumifikovaného mechu jsou trendy

Zdroj: inleaf.co.uk

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *