Dekorace

Pokojové květiny: Nová energie pro vaše bydlení

Kromě jejich krásy u nich můžeme také obdivovat jejich praktičnost a funkčnost. Nejenom, že pokoj oživí a vyplní prázdné místo v rohu, na polici nebo na komodě, ale také vytvoří pěknou atmosféru a čistší vzduch v místnosti.

 

Kam a jak umístit pokojové květiny v interiéru? Inspirujte se galerií.

 

pokojové rostliny interiér

 

Neexistuje lepší místo pro klidnou atmosféru, než ložnice. Květiny můžete zavěsit nad postel do závěsných květináčů, nebo postavit větší pokojovku jako soliteru někde k oknu.

 

pokojové rostliny interiér

 

Skutečné květiny jsou opravdu skvělé, ovšem v kombinaci s několika rostlinnými plakáty na stěně vytvoří neodolatelnou kompozici, velmi příjemnou na pohled.

 

pokojové rostliny interiér

 

Domácí kancelář nemusí vypadat stroze a nudně. Oživte ji květinami a přírodním materiálem v podobě dřevěných polic, které slouží pro uložení dokumentů, ale také jako pracovní stůl. V takové kanceláři se vám bude rozhodně lépe pracovat a vaše výsledky budou perfektní.

 

pokojové rostliny interiér

 

Květiny nepatří jen do obytných prostor. I v koupelně dokáží vykouzlit jedinečnou a okouzlující atmosféru. Volte zde především rostliny, které mají rádi vlhké prostředí. Ideální jsou orchideje, různé sukulenty nebo kaktusy, které nejsou nikterak náročné.

 

pokojové rostliny interiér

 

Milujete minimalismus? Vyberte si dominantní rostlinu, ideálně většího vzrůstu a umístěte ji doprostřed místnosti. Na komodu, na stůl nebo jen tak na podlahu. Uvidíte, jak váš pokoj ožije.

 

pokojové rostliny interiér

 

V jednoduchosti je krása. Někdy to nemusíte přehánět s kombinací květin, postačí se držet základního pravidla, že méně je někdy více a váš pokoj dostane nový nádech. Nepotřebujete doplňky, abyste pokoj oživili. Postačí vám pár zelených pokojovek.

 

pokojové rostliny interiér

 

Bydlíte v malém bytě jako je třeba garsonka? Přestaňte si prostor zmenšovat dělením jednotlivých částí kusy nábytku a raději sáhněte po živých pokojových rostlinách, které pokoj opticky nezmenší a přitom vizuálně rozdělí.

 

Zdroj fotografií: brit.co

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *