Dětské pokoje

10 tipů, když zařizujete dětský pokoj

 

1. Pokoj by neměl být tmavý

světlý pokoj

Naopak by z něj mělo vyzařovat světlo. Světlá místnost působí také opticky větší, což je určitě žádoucí. Na stěny proto zvolte nějaké jemné pastelové barvy, které budou pro oči příjemné. Taková žlutá pokoj nádherně prozáří.

2. Myslete na prostor na hraní

prostor na hraní

Nedovolte, abyste celý pokojíček zastavěli nábytkem. Pokojíček je především herna pro vaše ratolesti, proto budou potřebovat spoustu prostoru, kde si povytahují hračky, budou dělat kotouly a tak dále.

3. Myslete dopředu

psací stůl

Pokud se Vaše dítě nachází ve fázi předškolního věku, pomalu myslete na to, že bude potřebovat psací stůl. Za půl roku se vám nebude chtít opět pokojíček přestavět, prozatím může dítě používat stůl k malování si.

4. Klaďte důraz na bezpečnost dítěte

oblé tvary na nábytku

Bezpečnost je na prvním místě. Nic proto nepodceňujte. Porozhlédněte se po pojistkách do zásuvek a nedovolte, aby váš nábytek byl na ráně s ostrou hranou, na které by dítě mohlo spadnout.

5. Buďte praktičtí

praktičnosti

Ačkoliv jsme zmiňovali, že pokojíček by neměl být tmavý, bílá též nebude ta správná barva. Na stěnách bílá tolik nevadí, je jasné, že dítě si bude fixy čmárat po jakékoliv barevné zdi, ale kusy nábytku a různé dekorace by měly být především praktické. Takový bílý gauč? Ten moc dlouho takto bílý nevydrží. Také volte materiál a potahy, které se bez problému vyčistí.

 

6. Zařizujte pokojíček tematicky

Frozen

Pokud víte, že vaše dítě si potrpí na nějakou postavičku z pohádky (nebo dokonce vy jste si ji oblíbili), nebojte se zařadit tohle téma do pokoje. Plakáty, hračky, světla… cokoliv se dnes dá sehnat s motivem např.: Elzy z ledového království, Mickey Mouse nebo Boba a Bobka.

7. Buďte hravý

buďte hraví

Dětský pokoj by měl hrát všemi barvami. Děti se rády hrají, obzvlášť ty malé vnímají pozitivně veškeré kontrasty a zářivé barvičky. Nebojte se jít například do žlutého nábytku a vzorovaných záclon.

8. Polepte zdi

malba na stěně

Dnes bez problému koupíte samolepky na zeď různých tvarů, barev a stylů. Vyberte nějaké dětské hravé a polepte je po zdi. Bude to vypadat nápaditě a dá to minimum práce. Pokud si troufáte, můžete také na stěnu nakreslit barvami nějaké pěkné malby, nebo nechat dítě, aby vám pomohlo a vneslo tak do pokoje trochu samo sebe.

9. Malý koberec nesmí chybět

malý koberec

Ačkoliv se ve vašem bytě koberce třeba tolik nenachází, v dětském pokoji je to nutnost. Dítě si bude hrát na zemi, bude se tam válet, mělo by to být proto měkké a pohodlné. Vyberte alespoň nějaký malý barevný kobereček nebo pěnovou podložku/puzzle, které je velmi populární.

10. Nakupte krabice

krabice na hračky

Všelijaké košíčky a krabičky se Vám zajisté budou hodit. Je to ideální místo pro všechny hračky. Dítě nebude udržovat pořádek, bude hračky tahat po celém bytě a Vy je pak akorát vezmete a pohodíte do krabice, z které je ráno zase Váš malý drahoušek vytáhne.Pokud jste v očekávání, v procesu stěhování nebo jen chcete zrekonstruovat váš byt, zřejmě řešíte otázku: jak zařídit dětský pokojíček? Chceme, aby to bylo praktické, hravé a krásné. Inspirujte se některými tipy v tomto článku!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *