Dětské pokoje

Pokojíček v americkém stylu

Začněte zdmi a podlahou

Zařizování vezmeme od základů, a to sice výmalbou pokoje. Američani dokáží i z malého pokoje vytěžit co nejvíce a opticky jej zvětšit. A jak je dobře známo, světlé barvy pokoj opticky nafouknou. Výmalba by tedy měla být bílé, krémové či jakékoliv světle růžové/modré barvy.

Ačkoliv u nás tapetám již odzvonilo, v americkém stylu interiérů je i nadále můžeme vidět. Tapety jsou ryze praktické, dokáží pozvednout pokoj na úplně jiný level. Nebojte se jich! Obzvlášť populární je například vzor mramoru, který je světlý, minimalistický a přesto zajímavý.

Podlahu volte klidně i tmavší, vyhněte se však koberci. Pro americký styl je typická podlaha s motivem dřevěných trámů, která je snadná na udržování a taktéž nadčasová. K dodání útulnosti celého pokoje položte před postel huňatý kobereček. Různé druhy textilií (závěsy, deky, polštáře…) patří do amerického stylu.

pokojíček pro dívky v americkém stylu

Americký styl usiluje o vzdušné prostory

Tento styl by se dal taktéž přirovnat k minimalismu. Nepotřebujeme kolem sebe zastavěné zdi nábytkem a příliš mnoho věcí. Buďte praktičtí a zvolte pouze jednu skříň až po strop, do které uložíte většinu svých věcí. Dále jednejte v duchu minimalismu. Opticky pokoj zvětší také zrcadla. Ideální je velké stojací zrcadlo s ozdobným rámem, v kterém si může každá slečna kontrolovat svůj outfit před odchodem na rande a dělat fotografie na Instagram.

pokojíček pro dívky v americkém stylu

Útulnost na prvním místě

Ačkoliv se bude jednat o vzdušný prostor, přesto bude pokojík působit útulným dojmem. Tohoto efektu docílíte správnou kombinací barev. Základ nechte čistý a světlý, doplňky pak volte barevnější (klidně i tmavší barvy). Nebojte se oblíbených pastelových barev, jako je baby pink nebo baby blue. Vzory jsou jedině vítány! V posledních letech jsou stále velmi populární květinové vzory, které se svým designem přibližují stylu vintage.

Pro americký styl jsou rovněž typické honosné postele (mnohdy s nebesy), které jsou doplněny o velké množství polštářů a dek. Na první pohled tato postel vypadá velmi pohodlně a zajisté vám umocní pocit domova.

Útulnost dále podpoříte květinami, které dodají duši vašemu pokoji. Nezapomeňte ani na fotografie s rodinou a přáteli – ty můžete vytisknout do polaroidového designu a připnout je pomocí kolíčku na šňůrku, kterou si pověsíte pomocí dvou hřebíků na zeď za postelí. Doporučovali bychom vám také zakoupit knihovničku s bohatým množstvím poliček, na které posadíte dekorace amerického stylu – jako třeba gramofon, polaroid, různé světelné blbůstky apod…

Zdroj fotografií: web.stagram.com, homemydesign.com, indoorsoutdoors.tumblr.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *