Dětské pokoje

Tipy, jak zařídit pokoj pro teenagery

Zařizujte systematicky

pokoj pro teenagera

Vše si pečlivě promyslete. Puberťáci často jednají bezmyšlenkovitě a unáhleně. Nechte je, ať si vše v klidu promyslí a uloží se jim to v hlavě. Diskutujte s nimi o benefitech a nedokonalostech.

Pokoj by měl být rozdělen do několika zón. První zónou je zóna na oblečení. Ta by měla obsahovat velkou skříň (obzvlášť mladé slečny rády nakupují) a nejlépe sluhu na oblečení, kde odloží již nošené oblečení, které ale ještě nepatří do prádla. Pokud sluhu nepořídíte, oblečení se bude válet všude možně po podlaze a vznikne chaos.

pokoj pro teenagera

Druhou zónou je zóna učící. Součástí této zóny je bezesporu stůl s pohodlnou židlí (aby se teenagerovi dobře a efektivně učilo) a šuplíky či skříňky na odkládání učebních materiálů.

A třetí poslední zóna je zóna odpočívací. Ať už to bude jen postel nebo se do pokojíčku vleze i malé křesílko, měla by to být zóna, kde zavládne klid a pohoda. Nemůže chybět chlupatá dečka, knížky, svíčky a jiné potřebnosti navazující pohodovou atmosféru, když se teenager bude vypořádávat s prvními neúspěchy v životě a zakopnutím v lásce.

pokoj pro teenagera

Jako takovou dodatkovou zónu bychom zařadili zónu na vyblbnutí. Ta však bude jen v případě, že to možnosti a velikost pokoje dovolují. Bude to místo, kde kluci budou boxovat do boxovacího pytle a dívky tancovat na své oblíbené interprety. Mládí je plné energie a oni tu energii někde musí ze sebe vymlátit.

Myslete dopředu, vkus teenagera se mění

https://cz.pinterest.com

 

Věk teenagera trvá velmi krátkou dobu, i když pro rodiče se to může zdát jako věčnost. Je to období, kdy člověk přemýšlí, jestli je ještě dítě nebo ho to spíše táhne k zodpovědnému dospělému. Teenager se hledá. Často se mění jeho vkus a tužby. Mrknete a rázem je váš puberťák dospělákem. Proto uzpůsobte i jeho pokoj tomuto vývoji!

Pokoj by neměl být příliš dětský. Neměl by obsahovat prvky, které se dají jen stěží vyměnit. Teenager si usmyslí žlutý nábytek a za týden už se mu vlastně nelíbí a chce jej změnit. Lepší volbou budou neutrální barvy, které jen tak neomrzí a nejsou nijak bláznivé. Naopak u dekorací a jiných maličkostí – jen ať se váš puberťák vyblbne!

pokoj pro teenagera

Dávejte si pozor, abyste nepřekombinovali! Příliš mnoho barev v pokoji by se mohlo bít. Jen ať vše pěkně ladí a nájemník bytu se cítí příjemně (jako doma). Pod puberťáckým pokojem si každý představí pokoj plný plakátů, pily na stěně, všude samé barvy… ne vždy tomu tak musí být.

Volte hodně praktických skříněk

pokoj pro teenagera

Teenageři potřebují hromadu úložného prostoru. Je pro ně typické, že neradi uklízejí, tak nastrkají všechny věci do skříně a je pokoj a uklizeno. Naopak se vyvarujte místům, kde by mohl sedat prach – z praktických důvodů samozřejmě. Mnoho poliček a knihovna nejsou zrovna lehké na údržbu.

Velká postel je základ každého pokoje

pokoj pro teenagera

Kdo by nebyl rád, že může mít dvoulůžkovou postel jen sám pro sebe?! Ačkoliv se vám vaše dítě zdá jako ještě malé a nevyspělé, za rok tomu může být jinak. Najde se přítele či přítelkyni, budou u sebe chtít spát a nebylo by zrovna pohodlné se mačkat na malé posteli. Myslete dopředu!

Zdroj fotografií: https://cz.pinterest.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *