Elektronika

Proč si Češi k zabezpečení domu vybírají chytré zámky a mluvící kamery?

Od chytrých zámků nemusíte mít klíče

Chytrý zámek vám pomůže nejen k efektivnímu zabezpečení domu, ale výrazně vám i zjednoduší život. Odemkne vám nové možnosti:

·         Zajistí bezpečí – při opouštění domu si nemusíte dělat starosti se zamykáním. Chytrý zámek zamkne sám, jakmile zavřete dveře.

·         Odemykání a zamykání bez klíčů – do dveří s chytrým zámkem se dostanete pomocí vašeho chytrého telefonu, tabletu, čtečky otisků prstů, zadáním kódu, dálkového ovladače nebo bezdrátové klávesnice.

·         Kontrolu nad přístupem do domu – chytrý zámek lze ovládat přes smartphone. Odemykat a zamykat můžete odkudkoliv na světě.

·         Přidělování přístupu – aplikace chytrého zámku umožňuje majiteli bytu přidělovat dočasný přístup. Zámek vám navíc dá vědět, kdy dveře byly otevřeny.

Chytrý zámek jako zabezpečení rodinných i bytových domů

Chytrý zámek nevyužívají jen majitelé rodinných domů, ale i chytří majitelé bytovek a SVJ. Vyřeší totiž dilema, zda vchodové dveře zamykat, nebo nechávat odemčené. Kvůli častým krádežím ve společných prostorech je mnoho majitelů jednotek pro zamykání, ale co když bude hořet a jediný únikový východ bude zamčený? To vás může stát život. Funkce chytrého zámku „zevnitř odemčeno, zvenčí zamčeno“ řeší obě varianty. Zabouchnuté dveře jsou zvenku zamčené, ale stačí vzít zevnitř za kliku a ihned se odemknou.

Mluvící kamery děsí zloděje

Snad žádný zloděj se nebude pokoušet vykrást objekt v přítomnosti svědků. A přesně na takovém principu fungují dnešní bezpečnostní kamerové systémy. Jakmile chytrá kamera zachytí ve sledovaném prostoru cokoliv podezřelého, ihned vás na to upozorní. Zobrazí vám v mobilním telefonu obraz z místa činu a skrze výkonné reproduktory upozorní zloděje na to, že sledujete a nahráváte každý jeho krok. Strach z dopadení zaručeně přesvědčí dotyčného pachatele, že vykrádat váš dům byl ten nejhorší nápad, který kdy dostal.

Chytrá kamera může navíc disponovat funkcí „inteligentní analýza obrazu“. Co se pod touto funkcí skrývá?

·         rozpoznání pohybu

·         rozpoznání odložených či odcizených předmětů

·         detekce SPZ automobilů či obličejů osob

·         počítání osob

·         varování před násilným chováním, vandalismem atd.

 

Které zabezpečení bude střežit váš dům? Nejoblíbenější je kombinace obojího. Poraďte se s experty na zabezpečení z TOP Security, jaké elektronické bezpečnostní systémy nejlépe ochrání váš majetek i životy vašich blízkých.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *