Bazény, sauny, vířivky

(EKO)Bazény snů – nové umění žít

Bazény, které šetří životní prostředí

Dvě exkluzivní inovace přináší revoluci do rodinných bazénů a zaručují kvalitní a estetické bazény pro několik generací, a to s 10ti letou zárukou, která se týká stability konstrukce. První inovací je tzv. stracené aktivní bednění, ve kterém se snoubí kreativita, pevnost, rychlost a trvanlivost. Tato bazénová konstrukce se skládá z prvků širokých 0,25 m lisovaných z recyklovaného polypropylenu, čímž se výrazně šetří životní prostředí. Tyto prvky, které nepodléhají rozkladu a garantují dlouhou životnost konstrukce, jsou spojené panely do tvaru a rozměrů bazénu a přispůsobí se jakékoliv zahradě, různým požadavkům i rozpočtům. Panely jsou odborně nainstalované, vystužené a vylité betonem přímo na místě v jedné operaci, a tím dochází ke spojení stěn a dna až vznikne samonosná monolitická konstrukce. Po odlití je na základ bazénu z armovaného betonu nanesený vyhlazovací nátěr a bazén je připravený na položení lineru. Ten zajišťuje vodotěsnost a je v nabídce v mnohých odstínech a provedeních.

Filtrace, která ulehčuje život

Rychlost instalace, úspornost, efektivnost a spolehlivost – to vše představuje bezpotrubní filtrace. Celý systém je inspirovaný závěsnými lodními motory a neobsahuje potrubní rozvody, čímž jsou vyloučené dlouhé a nákladné práce při budování podzemních rozvodů a zároveň nemůže dojít k netěsnostem. Ať už je tato filtrace zavěšená, zabudovaná do konstrukce nebo ve formě schodiště (podle volby), skládá se z: 1. „prostoru filtru“ ponořeného pod vodní hladinu a také obsahujícího trysky a 2. „technického prostoru“ zabudovaného do ochozu bazénu. Při filtraci nasává vodu skimmer na membránu s pórovitostí 6 až 30 mikronů. Voda se následně vypouští přes trysky do bazénu. Takto je díky oběhu vody celý objem bazénu filtrovaný přes membránu, nad kterou se v predfiltru nacházejí dezinfekční prostředky. Výsledkem je: žádný odvod vody do odpadu, hovoříme tedy o ekologičtější filtraci, čiré vodě zbavené listí, hmyzu a dalších částic. Filtrace se přitom může doplnit o blower, vytápění nebo protiproud. Pokud jde o vytápění, nabízí se tři řešení: a) tepelné čerpadlo, b) elektrický ohřev nebo c) tepelný výměník.

Elektrolýza pro lehkou údržbu

Pracuje na základě přidání malého množství soli do bazénové vody. Voda se filtruje a následně prochází elektrolýzou, která rozkládá sůl na velmi účinné dezinfekční činidlo, které ničí řasy a bakterie a rozkládá organické zůstatky. Sůl přitom zůstává ve vodě i navzdory koupání a slunci a umožňuje dezinfekční metodě nekonečné obnovování.

Všeobecně pro bazény platí – čím je technologie jednodušší, tím je spolehlivější, výkonnější a účinnější. A když můžete vedle kvality neomezeně myslet na estetiku a tvarovou variabilitu bez ohledu na tvar pozemku, je to úžasný pocit.

Zdroj a foto: Bazény Desjoyaux

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *