Bazény, sauny, vířivky

Sauna a nadstandardní výbava

Saunování má mnoho pozitivních účinků na fyzické i psychické zdraví. Zlepšuje imunitu a psychickou kondici, uvolňuje stres, přispívá k lepšímu prokrvení a regeneraci svalů, zmírňuje bolesti zad, kloubů i hlavy. Působí pozitivně na průchodnost cév a činnost srdce. Napomáhá při hubnutí a slouží jako prevence proti celulitidě.

Máme pro vás dobrou zprávu – účinky saunování lze za pomoci nadstandardní výbavy zvýšit. V sauně pak můžete nerušeně odpočívat a věnovat se celkové regeneraci.

Exkluzivní sauny Espoo jsou vyrobeny z přírodních materiálů – z luxusního dřeva a hladkého kamene. Přírodní materiál má během saunování blahodárný vliv na lidskou psychiku. Slouží jako přirozený stimulant a umí navodit uklidňující atmosféru. Vnímání barev přírodních dřevin i kamene umocňuje požitek ze saunování. Kámen se dodává ve třech provedeních – Krystal, Rome a Dark.  Některé dřeviny (například Červený cedr) uvolňují při saunování vůni a při výrobě saun se používají dřeviny, které při kontaktu s pokožkou nepálí, takže se můžete nerušeně saunovat delší dobu. Sauny jsou celoprosklené a působí tak vzdušným a elegantním dojmem.

K nadstandardnímu vybavení saun patří speciální ovládací panel Touch Screen, kterým disponují sauny Espoo. Pokud si v sauně Espoo přejete regulovat teplotu, osvětlení, změnit hudbu, apod., nemusíte během procesu saunování odcházet ze sauny, tak jako je tomu u většiny ostatních saunových kabin. Panel Touch Screen je umístěn uvnitř finské sauny a lze jej ovládat jak přímo na panelu, tak za pomoci intuitivního dálkového ovládání. Díky ovládacímu panelu máte pod kontrolou veškeré dění v sauně.

Součástí saun Espoo je i chromoterapie (světelná terapie). V saunové kabině jsou tři světelné zóny. Velmi oblíbené je hvězdné nebe, dále je to osvětlení pod lavicemi a rohové osvětlení. Všechny tyto tři druhy osvětlení lze ovládat za pomoci kontrolního systému a to nezávisle na sobě.

Další velice populární záležitostí je audiosystém, který umožňuje poslech vaší oblíbené hudby při saunování. K dokonalému odpočinku nejlépe slouží relaxační hudba, kterou můžete měnit podle své nálady.

Kromě nadstandardního zařízení saun si můžete pořídit doplňky, které vám zpříjemní pobyt v sauně: podhlavník, opěrku zad, luxusní ergonomické relaxační lehátko. K lepšímu ochlazení slouží ochlazovací vědro na vodu s automatickým dopouštějícím ventilem.

Účinek saunování můžete zvýšit aromaterapií. Velice oblíbená je například sada Aroma do sauny (zakoupíte v e-shopu Saunahouse.cz)  „Terva – vyuzené dřevo“ (Eukalyptus, Bříza, Eucamento nebo Borovice). Jedná se o koncentrát, který se před poléváním kamenů ředí s vodou. Aroma neobsahuje barviva ani alkohol. 

Volbou aroma silice můžete ovlivnit náladu při saunování – pro lepší dýchání se doporučuje například eukalyptus či borovice, pro zlepšení nálady pomeranč, pro dodání energie vůně citrusů (citron, limetka, grep). Sami časem poznáte, které konkrétní vůně vám vyhovují.

Součástí moderních saunových kabin jsou i solné stěny ze solných kvádrů a kamenů z Himalájské soli, které usnadňují dýchání, zlepšují onemocněním dýchacích cest, alergie, astma, chronickou bronchitidu a kožními nemoci.

Kromě finské sauny, která při pravidelném saunování prokazatelně zvyšuje imunitu, si můžete pořídit infrasaunu s infračerveným zářením, která prohřívá do hloubky kosti i svaly a bio saunu, která je vzhledem k nízkým teplotám a vysoké vlhkosti vzduchu vhodná i pro starší osoby a děti.

Prodej saun a sauny na míru – Saunahouse.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *