Bazény, sauny, vířivky

Zakrytím vnitřního bazénu ušetříte energie

Vysvětlení je velmi jednoduché. Když bazén zakryjete, voda se z něj bude méně odpařovat. Nebudete ji muset tak často dopouštět a doplňovat drahé chemikálie. Ušetříté také energii na odvlhčení – odvlhčovač bude v provozu mnohem kratší dobu, a tedy i déle vydrží. Kromě zakrytí je potřeba ohlídat i správný poměr teploty vody a vzduchu. Teplota vzduchu by měla být o 1 až 2 stupně Celsia vyšší. A pokud odjedete na delší dovolenou, můžete po zakrytí bazénu snížit teplotu vzduchu například na 22 stupňů Celsia a výrazně tím ušetříte své peníze. Voda pod plachtou se téměř neodpařuje, udrží relativně příjemnou teplotu a po návratu stačí jen mírně přitopit a hurá, skočit do vody.

Typy zakrytí – vyberte si podle toho, co se vám nejvíce hodí nebo podle financí, jsou levnější i dražší, o to kvalitnější…

1. Ideální pro vás může být lamalové zakrytí (roleta). Je praktické, bezpečné, rychlé a pěkné na pohled. Jde o úplně automatické řešení. Lamely jsou na jedné straně mírně oblé, jsou vodotěsné a lehce se čistí.

2. Velmi kvalitní je také pěnové zakrytí – jednak pro své izolační vlastnosti, jednak pro antibakteriální úpravu.

3. Nejlevnější možností je bublinkové zakrytí, které však nepůsobí příliš esteticky. Jde o jednoduchou fólii s bublinkami připomínající obalové materiály křehkých věcí.

Zdroj a foto: Desjoyaux

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *