Bazény, sauny, vířivky

Zdravotní účinky venkovní vířivky

Vířivka má svůj historický původ již v období starověkého Říma, kdy ji naši předkové využívali pro její léčebné účinky, ale i z důvodu různých společenských setkání.

Dnes se těší oblibě ve wellness centrech, v lázních, ale i v domácnostech, kde je oblíbená zejména venkovní vířivka, kterou můžeme využívat po celý rok (voda ve vířivce má až 40°C) a odolává mrazivému počasí (až do – 20°C).

Perfektní relaxace

Ve vířivce si dokonale odpočineme, a tak je návštěva vířivky vhodná zejména ve večerních hodinách – po namáhavém dni či sportovním výkonu. Vířivku si perfektně užijeme i v soukromí ve dvojici, s oblíbeným vychlazeným nápojem v ruce.

Relaxační i zdravotní účinek hydromasáže umocňuje chromoterapie (světelná terapie barvami pro dokonalé psychické uvolnění) a akustika (příjemná relaxační hudba během relaxace).

Lepší zdravotní stav

K relaxaci dopomáhají trysky, které jsou umístěné tak, aby masírovaly nejvíce zatěžovaná místa na těle. Na svaly, šlachy a pokožku působí teplo a tlak (hydromasáž). Bublající voda nadnáší a uvolňuje celé tělo. Vířivka je proto vhodná i pro osoby s nadváhou.

Jaké jsou léčivé účinky hydromasáže?

  • zlepšení krevního oběhu, rozšíření cév,
  • krevním oběhem se dostává více živin a kyslíku – svaly a šlachy se následně lépe regenerují,
  • zbavení se bolesti zad, ztuhlosti zad, svalů i šlach,
  • zmírnění příznaků artrózy,
  • zkvalitnění dýchacích cest,
  • lepší vzhled pokožky a její prokrvení,
  • prevence proti celulitidě.

Psychický odpočinek

Po pravidelné návštěvě vířivky (alespoň 2-3x týdně) se celkově zlepší i náš psychický stav.

Vířivka příjemně uvolní, zvláště po akutním stresu, zbavuje neuróz a depresí. Docílíme větší psychické vyrovnanosti.  Zbavíme se psychosomatických onemocnění nebo se jejich stav zmírní (žaludeční vředy, bolesti žaludku, potíže se střevy, bolesti hlavy). Vířivka pomáhá i v případě s nespavostí. Po pravidelné návštěvě vířivky se lépe usíná.

Vířivka je vhodná i pro rekonvalescenci pacientů po operacích (před návštěvou vířivky se v tomto případě domluvte se svým lékařem).

Účinek některých vířivek si můžete vyzkoušet na vlastní kůži.
Tuto službu nabízí například prodejce exkluzivních vířivek Ique: https://www.virivka.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *