Bílé zboží

Pěkně v chládku

Z hlediska tohoto spotřebiče je samozřejmě důležitá jeho energetická třída (ohledy na spotřebu elektřiny vzhledem k jejím rostoucím cenám musí brát každý), těmi základními a dá se říci i prvními parametry při výběru jsou ale objem a funkce. K běžné součásti chladničky patří mrazící box (mrazák), méně běžnou sice, ale stále častější součástí může být například fonotéka, chladící systém na pitnou vodu nebo výrobník ledu.

Vnitřní členění jednotlivých zón chladničky je neméně důležité – různé potraviny totiž uchováváme ideálně v různě chladném prostředí. Rozdílné zóny jsou tedy vyčleněny pro uchovávání másla, sýrů nebo uzenin, samostatný box je určen k chlazení nápojů a samozřejmě zeleniny. Společným úkolem všech chladniček je bezesporu uchovat potraviny nejen poživatelné a hygienicky vyhovující spotřebě, ale i zdravé, čerstvé, chutné a stále po ruce. Pro skutečně náročné spotřebitele, gurmány a labužníky, kteří holdují pohodlí, jsou výrobci určené nejnovější typy chladniček – tzv. “dva v jednom“. Jedná se v podstatě o jídelní stůl vybavený menší chladničkou. Konzument tak může vybírat přímo “od stolu“ a vybrané lahůdky servírovat rovnou na talíř.

Zdroj FOTO: Candy, Gorenje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *