Bydlení čtenářů

4 praktické tipy pro snadné stěhování

Přehledný systém

Ještě předtím, než se do celého procesu pustíte, rozmyslete si, jak budete postupovat. Začnete balením nádobí z kuchyně, nebo se prvním cílem stanou knihy v obývacím pokoji? Balení věcí provádějte ideálně po jednotlivých místnostech. Na škodu není ani systém lístečků, seznam a označení všech krabic. Ze stěhování si udělejte bojovou hru, do které zapojíte i děti. Zkuste vymyslet zajímavé úkoly a netradičně označit jednotlivé krabice.

Křehké věci ochraňte bublinkovou fólií

Balíte do krabice nádobí z kuchyně či porcelán z poliček v pokoji? Manipulace se zabalenými věcmi v krabicích často nebývá úplně šetrná, a proto je dobrá bublinková fólie. Ochráníte s ní celou řadu věcí a pro jistotu napište i na zabalenou krabici, že se jedná o křehké věci. V případě nedostatku ji mohou nahradit noviny či jiný izolační materiál.

Krabic na stěhování není nikdy dost

Když se pustíte do přesouvání věcí, budete potřebovat krabice na stěhování. Jejich počet se odvíjí od množství věcí a rozdílné mohou být i velikosti. V každém případě je dobré vybavit se větším množstvím krabic pro uložení věcí, než si myslíte, že budete potřebovat. Nezapomeňte ani na jejich pečlivé označení, které vám při vybalování ušetří moře času.

Postupně a s rozvahou

Nejhorší, co můžete udělat, je bezhlavě naházet všechny věci do nějakých krabic a až později zjišťovat, co kde je. Sice ušetříte trochu času při samotném balení, ale mnohem delší dobu strávíte při vybalování a objevování, kam jste to všechno dali. Udělat si systém není nic komplikovaného. Stačí pár drobností a promyšlený postup a najednou dostanete celé stěhování pod kontrolu. Dobré je vyčlenit si o něco více času, než je nezbytně nutné, protože celá akce se může protáhnout. Až bude celý byt prázdný, nezapomeňte všechno pořádně zkontrolovat a ještě si užít poslední volné chvilky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *