Bydlení čtenářů

Bydlení čtenářů: Budování našeho milovaného bytečku – 2.část

„Při rekonstrukci kuchyně jsme se s manželem opět shodli na tom, že styl retro je pro nás to pravé. Kuchyňskou linku jsme si nechali vyrobit u známého, který vlastní truhlářskou firmu.

Dlažbu a obklady jsme vybírali velmi dlouho a několikrát jsme výběr měnili a nebyli si jistí, jestli je to to pravé. Nakonec jsme se rozhodli, že celou kuchyň necháme obložit pravými cihlovými pásky. Bylo to sice dost časově i finančně nákladné, ale dnes jsme si jisti, že to byla volba správná.

Stůl a židle jsme pořídili nové, ale vyrobené metodou, že to vše vypadá jako staré. Stejně jako ložnici zdobí naší kuchyň staré věci – váhy, hodiny, lahve, mlýnky, hmoždíře, hrnky…“ píše paní Smutná.

Stejně je zařízen i obývací pokoj, pár skříněk se starými nástěnnými a velkými poštovními hodinami. Obrázky jsou zarámované staré listiny po našich předcích (výuční a tovaryšský list, vojenský list apod.).

„Musím uznat, že vždy, když se rozhodneme k nějakému předělávání, tak se mi moc nechce. Ale výsledek je tak pěkný, že toho nikdy nelituji.“ říká paní Smutná.

A co vy? Je ve vašem bydlení něco, co by mohlo ostatní inspirovat? Měli jste zajímavý nápad nebo řešení, které je podle Vás pěkné a jste na ně pyšní? Pošlete nám alespoň pět fotografií s doprovodným textem na info@oBydleni.cz. Fotky zveřejněné v článku odměníme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *