Bydlení čtenářů

Bydlení čtenářů: Rekonstrukce koupelny, 3. až 7. den

„Třetí den nám měl původně dle harmonogramu přijít instalatér. Jenže večer volal, že má ledvinový záchvat a přijít nemůže. Materiál byl již nakoupen. Dojel jsem si tedy do Baumaxu půjčit svářečku plastů a pustil se do toho sám.
Po telefonu jsem konzultoval nesrovnalosti s nemocným instalatérem.
Největší strach jsem měl z odpadů, ale, jak se nakonec ukázalo, bylo to naopak to nejlehčí.

Velkým problémem byla montáž zavěšeného WC. Neseděl odpad a celý závěs se musel posunout trochu doprava. To se nakonec ukázalo jako plus, protože se na toaletu vešlo i malé umyvadlo. Další šok byl, když jsem si ráno donesl vanu. Ke své jsem hrůze zjistil, že mi neprodali pravou, nýbrž levou „polorohovku“. Nezbylo mi, než zaimprovizovat a dát ji na druhou stranu. Nakonec je to možná i lepší poloha.
Večer, ač jsem toho měl docela dost, jsme se synem (14) natahali elektřinu a začali dělat podhledy.

Čtvrtý den jsem se synem začal budovat koupelnu, usadili jsme vanu, obezdili a postavili skelet umyvadlového stolku z tvárnic. Večer jsme podhledy měli hotové.

Pátý den jsme se pustili do obkladů koupelny a toalety. Víc dělat nešlo.
Šestý den jsme položili část dlažby podlah. Večer jsme začali s montážemi vypínačů zásuvek a světel.

Sedmý den jsme dokončili podlahy, elektromontáže a vymalování.

Nyní ještě dodělávám kuchyni. Musím podotknout, že jsme po celou dobu rekonstrukce v bytě žili a docela „normálně“. Ještě bych dodal, že nebýt mé ženy a syna, nezvládl bych to. Byla to docela dřina, ale jsme rádi, že jsme se do toho pustili. Vřele všem doporučuji.“

Foto: M. Osecký

Také se Vám povedla rekonstrukce bytu či domu, máte pěknou zahrádku, nebo hezky zařízený interiér, a chtěli byste se pochlubit ostatním čtenářům? Myslíte si, že byste mohli ostatní inspirovat? Zašlete nám fotografie na info@oBydleni.cz. Fotky zveřejněné v článku odměníme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *