Bydlení čtenářů

Nábytek z masivu je tou nejlepší investicí do domácnosti

Elegance, která se vyplatí

Dřevo se v domácnosti stává nejen stylovým, ale také originálním prvkem interiéru. Každý kus masivního dřeva je totiž mírně odlišný, má svou unikátní kresbu, barvu i charakteristiku. Jeho výjimečnost se překvapivě pojí s obrovskou univerzálností. Dřevěný nábytek totiž vypadá skvěle jak v rustikálně zařízené domácnosti, tak v minimalistickém moderním bytě, hodí se i k retro či vintage stylu. V historizujícím interiéru, stejně jako v industriálně laděném bydlení, působí naprosto přirozeně. A co je nejlepší: nejenže je nábytek z masivu krásný, ale dlouho takový zůstane. Může se totiž pyšnit odolností, která mu umožní přetrvat generace. Jeho vyšší pořizovací cena vás tedy rozhodně nemusí odradit, protože než doslouží jeden pořádný kousek z masivu, vystřídali byste již několik levnějších.

Vsaďte na dub

Mezi jednotlivými dřevy jsou velké rozdíly co do vzhledu i vlastností. Obecně se masivní dřevo dělí na měkké a tvrdé, přičemž druhá kategorie obsahuje druhy s vyšší odolností a pevností. Pokud je tedy dlouhá životnost materiálu a odolnost vůči všem druhům poškození vaším hlavním kritériem, nenechte se zlákat nízkou cenou smrku nebo borovice. Nejoblíbenějším z tuzemských tvrdých dřev je dub, který na trhu najdete v mnoha úpravách a zbarveních. Dub přežije mnoho desetiletí, má zajímavou kresbu a zároveň je mimořádně ekologický. Nadto se může pochlubit odolností vůči poškrábání, oděru, vodě i slunečnímu záření.

Nakupujeme dubový nábytek

Výrobky z tohoto druhu dřeva jsou velmi populární, a proto dostupné v široké škále provedení. Do kuchyně si pořídíte pevný stůl a židle, do ložnice zase postel, na níž budete moci třeba i skákat. Zkombinujte ji s elegantní komodou z masivu a budete usínat v příjemné atmosféře. Masivní dřevo v ložnici mívá prý i uklidňující vliv… Různé typy dubového masivu mívají rozdílné zbarvení a liší se i kresbou. Líbí se vám třeba komoda divoký dub, nebo raději zkusíte výraznější jádrový dub, případně naopak ještě světlejší, bělenou variantu? Ve specializovaném obchodě, k nimž u nás patří mimo jiné společnost masiv-prodej.cz, si budete moci vybrat podle vašeho estetického cítění.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *