Bydlení čtenářů

Nové staré kuchyně a koupelny

Čím starší dům se rozhodneme zrekonstruovat, tím více problémů a komplikací na nás čeká. A tak se jako vždy nabízí otázka, zda nebude lepší povolat buldozer a nezačít znovu od základů. Ovšem ani v případě volby pracné rekonstrukce, kdy se musíme obrnit značnou trpělivostí a vytrvalostí, nejsme odkázáni na nějaká nouzová řešení, naopak si můžeme dopřát veškerý dostupný komfort současnosti. Jistě to nebude tak snadné jako v případě novostavby, ale řešení vždy existuje, stačí ho pouze najít.

Snad největší změnou v čase prošla již zmíněná koupelna, která nejen že se přesunula dovnitř domu, ale získala mnohem důležitější postavení v rámci ostatních místností. Moderní koupelna – to není tmavá, vlhká a chladná místnost s plechovou vanou, která se „napouští“ pomocí dvou podomků s vědry. I když ve své době to byl vrchol pokroku. Moderní koupelna často svými rozměry úspěšně konkuruje jiným obytným místnostem a sama se tak stává jednou z nich. Nemalou měrou k tomu přispívá vybavení a celkové zpracování. Díky uceleným programům dlažeb a obkladů, koupelnového nábytku, zařizovacích předmětů a mnoha dalších doplňků lze vytvořit esteticky přitažlivý a funkčně dokonalý prostor.

Koupelna je hned na druhém místě za toaletou z hlediska frekvence každodenní návštěvnosti. Spojíme-li tedy WC s koupelnou, stává se z této místnosti jednoznačně nejpoužívanější část domu. Veškerý komfort je proto na místě. A to platí právě tak pro novostavbu jako pro rekonstrukci. Vývoj jde stále dál – díky elektricky vyhřívaným rohožím nás nezebou nohy ani se nerosí zrcadlo, bidet zlepšuje pohodlí a hygienu, relaxovat po dlouhém dni či rehabilitovat po úraze nám umožňují vířivé vany, bezdotykové či senzorové ovládání zvyšuje pohodlí. A jistě to není ani zdaleka všechno, co nám současnost nabízí a co nás ještě v budoucnu čeká.

Stejně jako koupelny i současné kuchyně lze jen stěží srovnávat s těmi dřívějšími. Moderním trendem je kuchyně jako součást obytného prostoru. Nábytek kuchyňských linek si v ničem nezavdá s vybavením ostatních místností. Materiály a povrchy jsou odolné, snadněji čistitelné a tak i hygieničtější. Samotnou kapitolu tvoří technické vybavení – mnohé kuchyňské přístroje stále častěji připomínají rekvizity z vědecko-fantastických filmů. Rychlost vývoje však také znamená, že to co je dnes luxusní a supermoderní, se již zítra stává standardem a pozítří je to jen zastaralý „křáp“. A tak nelze než se slovy klasika dotázat: „Ten pokrok. Kde se to mamko zastaví?“

Zajímají Vás aktuální nabídky kuchyní? klikněte zde

Zajímají Vás aktuální nabídky koupelen? klikněte zde

Rádi nakupujete výhodně a se slevou? Pro slevové kupóny oBydleni.cz klikněte zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *