Bydlení čtenářů

PRAGOINTERIER LIVING FAIR – INSPIRACE, DESIGNOVÉ NOVINKY

Finanční krize postihla i obor nábytkářů, přesto se říjnového veletrhu účastní tradiční vystavovatelé, ale i nové firmy jako např. Alba CR, H & D Home Design, Villeroy&Boch, Koryna, Ton, Portas, DT Glass, Myris Trade, Vyvial nebo firma Arena.

Sekce sedacího nábytku nabízí expozice firem JV Pohoda, Bytcentrum, Böhm Jihlava, Jech, Semqelb, Noma nábytek, Ita – Dva, Sofaland, In – Elis, Sednisi.cz, Nábytek Lupínková a Dřevěný nábytek Jandík. V expozicích firem Koryna a Ton budou kromě prezentace svých kuchyní a sedacího nábytku probíhat soutěže o kuchyňské spotřebiče značek Fagor, Siemens nebo Miele. Exotický nábytek najdou návštěvníci u firem Jawa nebo fa:Kopa, nábytek z masivu z Indie, Indonésie a Malajsie nabízí i firma El Trade.

Kdo má rád klasický rustikální nábytek, nenechá si ujít stánek firmy Viola EU. Dětský nábytek představí firma Delso a Dětský design. Oblíbené houpací sítě prezentuje firma Intrea Piko. Osvětlení je zastoupeno např. firmou Aprolux a Inge. Pro vánoční nákupy a inspiraci v oblasti doplňků se prezentují firmy DT Glass, Velkoobchod Jánský, Myris Trade, Royall 2000, Flower A+F, Unipro, BDK Glass, Ignis Slovakia a další. Chytré robotické vysavače nabízí firma Blakar Trading. Milovníkům akvárií je připravena ukázat svá designová akvária firma Aquato. Bytový textil je na veletrhu zastoupen firmami Svitap J.H.J., Spíme.cz , Zdravé spaní, JMP a Cimex. Moderní koberce ve své expozici nabídne firma Bakero. Perské koberce prezentují firmy Interdesign Praha a Arena. Obor dekorativních samolepících tapet je zastoupen firmou Emico. Nezbytné doplňky do domácnosti najdou návštěvníci v expozicích firem Dregs, Zepter International, WS International, Velkoobchod Střelbová, Pega, Sal a řadou dalších firem. Dekorativní svíčky nejen s vánočními motivy prezentuje firma Bellecandles.

Nedílnou součástí veletrhu je umělecká sekce Art.Eu, kde výtvarníci, malíři, sochaři nebo výrobci keramiky nabízí svá díla a výrobky. Jako vánoční dárek nebo jen tak pro radost si můžete zakoupit překrásné dřevěné sochy výtvarníka pana Vyviala nebo se potěšit keramikou firmy Keramika Strunovi. Zahraniční firma Gallery Globus Kiev nabídne návštěvníkům přehlídku svých obrazů. Z dalších firem se v umělecké sekci prezentuje firma Antik Galerie nebo firma Jan Polák.

Extravagantní designové exponáty se představí v Salonu novinek a designu. Připravena je i nová soutěž Top Decor o prostřený stůl s vánoční tematikou. V rámci doprovodného programu návštěvníky zaujmou přednášky o barevnosti, o vzorech tapet a různých optických úpravách v interiéru. Poradna bytových designérů projektu Umíme udělat domov poskytne bezplatné poradenství.

Pro výrobce nábytku je připraven odborný seminář pořádaný Asociací českých nábytkářů.

Probíhat bude i oblíbená návštěvnická soutěž o ceny za 100 000,- Kč a soutěž Obří šálek o porcelán firmy Villeroy & Boch.

Veletrhu se účastní 180 firem a bývá navštíven 14 000 návštěvníky. Struktura návštěvníků je z 1/4 tvořena obchodníky a odborníky z oboru a 3/4 koncových zákazníků ze střední a středně vyšší příjmové skupiny, kteří si přichází vybrat vybavení pro svoji domácnost, zakoupit nábytek, textilní dekorace a doplňky.

Další informace získáte na www.pragointerier.cz/living. Navštivte nás!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *