Bydlení čtenářů

Představa o klasickém developerovi se mění. Už nejen výstavba, ale i doprovodné služby

Služby pro koncové zákazníky

Zjednodušeně řečeno, v dnešní době vám chce developer nabídnout víc. Klienti si velice pochvalují možnost změnit interiér bytu nebo domu podle svých individuálních preferencí, na což developer dohlédne po stránce nejvhodnějších dodavatelů, řemeslníků i po stránce kvality. Pro náročné zákazníky zajistí služby architekta.

Zajímavou novinkou je i služba dlouhodobého pronájmu nově koupené nemovitosti, která vám na sjednanou dobu zajistí příjem z pronájmu, pokud v novém bytě či domě nehodláte momentálně bydlet, nebo jste si ho pořídili především jako investici.

Právě s ohledem na vyšší flexibilitu ve vztahu k přáním zákazníků a k navázaným službám už není výjimkou, že developer nabízí i všechny standardní služby, které by doposud zůstaly na bedrech realitní kanceláře. Dokonce nabízí i nákup a prodej starších nemovitostí ze svých i cizích projektů nebo zprostředkování navázaných finančních služeb, jako jsou hypotéky a půjčky.

Kde najít developery s nadstandardními službami?

Ale jak se klienti o developerech s těmito prémiovými službami dozvědí? Pokud hledají třeba byty v Praze, většinou rovnou nenavštíví webové stránky developera, ale hledají na realitních agregátorech. Nabídky zkušených developerů najdete např. na propracovaném realitním serveru Realnovostavby.cz, který má na svědomí známější Realcity.cz, kde můžete vyhledávat přímo novostavby a máte k dispozici i adresář developerů podle lokality, která vás zajímá.

Při výběru vhodného developera zhodnoťte především jeho reputaci a prohlédněte si jeho dříve realizované projekty. Pokud společnost shledáte důvěryhodnou, kontaktujte jejího zástupce, který by vám měl být ve všem maximálně nápomocen a ochoten podat veškeré informace o lokalitě a rozumně vyargumentovat cenu nemovitosti. Dobrým vodítkem bude právě i rozsah výše probíraných doplňkových služeb, jež mohou zahrnovat i pomoc se stěhováním, s financováním nemovitosti nebo právními službami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *