Bydlení čtenářů

Promyšlené bydlení s dotykem designu

„Bytový design neznamená jen to, že byt pěkně vypadá a je kvalitně zpracovaný, ale že je také funkční a promyšlený do posledního detailu,“ vysvětluje Simona Fritz. Navrhnout krásné, funkční a ve všech směrech optimální bytové jednotky není jednoduchý úkol. Přestože projekt Čakovický park patří ve srovnání s podobnými projekty mezi cenově nejdostupnější, bylo zde výjimečně velké množství času a úsilí věnováno samotným návrhům dispozic bytů a optimálnímu rozvržení bytového vybavení.

  

Vzorový byt

Simona Fritz se rozhodla věnovat se tomuto projektu, aby dokázala, že bytový design a rodinné bydlení jdou skvěle dohromady. Podle jejího návrhu tak byl kompletně zrealizován vzorový byt, který si zájemci o rodinné bydlení s dotykem designu mohou prohlédnout. Vybírala také základní vybavení v dalších pěti vybraných bytech. Navíc každý, kdo si v Čakovickém parku byt pořídí, získá s ním zdarma i poradenství v oblasti bytového designu právě od Simony Fritz.

„Pro rodinné bydlení v Čakovickém parku jsem zvolila čistý, jednoduchý, vzdušný, nekontroverzní a moderní styl, který není podmíněn celkově extravagantním interiérem a je jako základ snadno doplnitelný a kombinovatelný s běžným zařízením,“ popisuje Simona Fritz. Simona Fritz pro tento projekt pečlivě vybírala dveře, podlahy, obklady, dlažby i zařizovací předměty, barevnou kombinaci i způsob pokládky a dbala na celkové dodržení dohodnutého stylu.
Velký důraz je kladen i na výběr dodavatelů vybavení. Všude kde je to možné, dostali přednost kvalitní výrobci z České republiky.

Simona Fritz

Navrhování interiérů je její velkou vášní již od roku 1997. Profesionálně se mu věnuje od roku 2004, kdy založila interier design studio SIMDESIGN. Při své práci na rezidenčních a komerčních interiérech se řídí motem Originální interiéry se smyslem pro detail. Od roku 2007 po současnost pravidelně spolupracovala na pořadu TV Prima „Jak se staví sen“, kde tvořila takové interiéry, které vzbuzují emoce, nejsou nudné, jsou vždy cílené klientovi na míru a je v nich určitý punc originality.Důležitou roli v její tvorbě hraje detail. Je přesvědčena o jeho nepostradatelnosti, neboť právě detail od sebe jednotlivé interiéry odlišuje. Simona ráda navrhuje prostory, které plně odrážejí osobnost klienta. Snaží se vždy vyzdvihnout jeho jedinečnost, a tu pak do daného interiéru vhodně zapracovat. Blízké jsou jí interiéry, kde se mísí západní prvky designu s těmi východními.

Čakovický park

Bytový projekt Čakovický park vzniká v severní části Prahy, v městské části Praha – Čakovice. Areál je zasazen do zeleně u rozsáhlého historického zámeckého parku s rybníky, leknínovými jezírky a bohatou zelení. Čakovický park je především určen mladým rodinám s dětmi, které požadují výjimečnou kvalitu a příjemné prostředí pro rodinný život. Čakovice totiž nabízí komplexní, léty budovanou občanskou vybavenost s pestrou škálu obchodů a služeb a výbornou dopravní dostupnost do centra města. V Čakovicích se nachází základní škola, ZUŠ, gymnázium, odborné školy, pošta, zdravotnické středisko, mateřské centrum, lékárna, knihovna, sportovně relaxační centrum, venkovní koupaliště a kromě mnoha obchodů, restaurací a dalších služeb. Rodiny s malými dětmi jistě uvítají, že přímo v areálu Čakovického parku je k dispozici mateřská škola. Příroda, zeleň, vodní plochy i naučné stezky jsou tu doslova na dosah ruky. Čakovický park představuje bydlení v klidném prostředí uprostřed zeleně a přitom na dosah všem civilizačním vymoženostem. Při návrhu bytových domů a bytů byl kladen důraz na moderní trendy, ekologický přístup k bydlení a praktická dispoziční řešení bytových jednotek od 1+kk až 5+kk.

(uhl)

Foto: M&K Development

Více se dočtete v časopise Panel Plus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *