Bydlení čtenářů

Pusťte si vintage do domu

Co vlastně vintage představuje

Slovem vintage byla dříve označována výběrová vína určitého stáří a zralosti, dnes se tento pojem dostal do povědomí v souvislosti s módou a všeobecně designem. Značí vše, co pochází z dob minulých nebo se tak alespoň tváří. Ne však každé staré haraburdí můžeme považovat za vintage. Označujeme jím věci, které mají duši.

Prvky z dob minulých do každého interiéru

Tento druh bytových doplňků se hodí do každého interiéru. Nevěříte? Tak pozorně sledujte.

Stylové hodiny z dob našich rodičů ověnčené květinami skvěle padnou do romantického i chalupářského bydlení. Určitě je ocení i mladá školačka, které se ráno nechce z postele. 

Zajímavým řešením osvětlení v moderním interiéru jsou stojací lampy ve stylu art deco. Jsou elegantní, jednoduché a přitom tak oduševnělé. Navíc se dají skvěle kombinovat a s jejich pomocí můžete vytvořit zajímavou hru světel například ve vašem obývacím pokoji. 

  

 

V dnešní době je moderní minimalistické bydlení s důrazem na jednoduchost. Ničím neobvyklým už nejsou ani interiéry v průmyslovém stylu. Studený kov a beton můžete prohřát zajímavými textilními doplňky v podobě dekoračních polštářků, dek či koberců. Není nad to, když si pohodlně uvelebíte na měkkém polštáři s průmyslovým logem. 

Vintage doplňky dnes koupíte v mnoha obchodech. Jedním ze specializovaných prodejců je například Bella Rose, kde seženete bytové dekorace od svítidel přes textilie po nábytkové solitéry. Můžete také zapátrat na půdě a najít poklady po babičce. Nebo navštivte bazary, kde na skvělé kousky s duší určitě narazíte.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *