Bydlení čtenářů

STAVEBNÍ VELETRHY 2010 VELETRŽNÍ SPRÁVY TERINVEST

5. ročník veletrhu Dřevostavby uvede více než 170 vystavovatelů z 10 zemí Evropy, kteří představí novinky a aktuality z trhu využití dřeva ve stavebnictví. Máte možnost informovat se o trendech ve výstavbě masivních dřevostaveb, montovaných domech a srubových a roubených domech. Již tradičně probíhají odborné přednášky o aktuální realizaci dřevostaveb dokončených v České republice, dále pak fundované přednášky domácích i zahraničních architektů pod názvem „Salon dřevostaveb“. Pro zájemce o tuto problematiku jsou k dispozici různé dokumenty a rozsáhlá odborná literatura soustředěná ve výstavních prostorách. Na jednom místě si tak návštěvníci mohou udělat přehled o současné české architektuře dřevostaveb a zároveň získat srovnání se špičkovou zahraniční tvorbou. Dřevostavby se v Salonu představují nejen jako technologická či materiálová alternativa, ale také jako reprezentativní alternativa životního stylu. Nově proběhne na veletrhu slavnostní předání cen vítězům odborné soutěže Dřevěný dům 2010, kterou vyhlašuje nadace Dřevo pro život. Vlastní soutěž je otevřena pro široké spektrum uchazečů: stavební firmy, architekty, stavební inženýry, studenty a všechny ostatní zájemce se zkušenostmi v projektování dřevostaveb. Cílem soutěže je vybrat nejpovedenější návrhy dřevěných domů a to z hlediska architektonického řešení, ekologické zátěže a dle dalších kritérií stanovených v podmínkách soutěže.

Dřevotechnika je 1. ročník mezinárodního veletrhu strojů, nástrojů, zařízení a komponentů pro dřevovýrobu – navazuje na úspěšný nultý ročník veletrhu, který vznikl jako důsledek zájmu potenciálních vystavovatelů z řad zpracovatelů dřeva, dovozců a prodejců nářadí a nástrojů navštěvujících veletrh Dřevostavby. Veletrh je určen jak výrobcům, dovozcům a prodejcům strojů a zařízení pro primární zpracování dřeva, tak i společnostem, zabývajících se finální úpravou dřeva, až po výrobu komponentů pro nábytek. Souběh s veletrhem Dřevostavby je tak ideální příležitostí pro navázání kontaktů mezi výrobci techniky a jejich uživateli. Součástí veletrhu Dřevotechnika je také doprovodný program, jehož tématem je využití dřevního odpadu.

Veletrh Nový byt a dům opět nabídne zajímavosti a novinky z oblasti pevných částí interiéru jako jsou okna, dveře, vrata a schodiště, dále stavební hmoty a izolační materiály. Připraven bude zajímavý doprovodný program, který se soustředí především na úspory v bydlení. Novinkou bude poradenské centrum na stánku organizace Centrum pasivního domu, doplněné o přednášky na jednotlivá témata spojená s pasivními domy. Spolupráci na veletrhu přislíbilo také Centrum Stavebního inženýrství spolu s Fondem rozvoje bydlení – i zde bude probíhat poradenství a to pro oblasti dotací, renovace a rozvoje bydlení. Proběhne také tradiční přehlídka moderních stavebních materiálů. Na speciální ploše vybudují přihlášené firmy stěnu s průřezem, která bude ilustrovat použitý stavební materiál. Návštěvníci veletrhu si tak mohou srovnat užitné vlastnosti jednotlivých materiálů.

16. ročník veletrhu Nový byt a dům bude nově doplněn o 1. ročník veletrhu Floor expo se zaměřením na podlahy, podlahové krytiny, konstrukce podlah, zateplení a podlahovou chemii. Záštitu nad tímto veletrhem převzal Cech podlahářů ČR, který přímo ve výstavní hale uspořádá přednášky a poradenství.

Již pátým rokem můžete navštívit také veletrh Moderní vytápění, který je zaměřen na využití alternativní energie, úsporu energie a ochranu životního prostředí. Jeho hlavním cílem je představit široké veřejnosti produkty, které využívají ekologické palivo, energii a další novinky v oboru vytápění. Veletrh Moderní vytápění má udělenou záštitu Ministerstvem průmyslu a obchodu a také Ministerstvem životního prostředí, který zároveň se Státním fondem životního prostředí bude na veletrhu prezentovat dotační program „Zelená úsporám“. Návštěvníci, se tak mohou informovat o získání dotací a jejich následné financování.

Mezi již stálé vystavovatele jako je např. Regulus, spol. s r.o., Stiebel Eltron, spol. s r.o., Tepelná čerpadla IVT s.r.o., Climatec Group a.s., Thermona, spol. s r.o., aj. přibyly nově se prezentující firmy jako např. Latop, spol. s r.o., která představí ucelený systém ekologického vytápění – kotel na pelety + solární panely + akumulační nádoba + regulace. Firma Atmos – Jaroslav Cankař a syn představí kotle na dřevo, kotle na uhlí a dřevo, kotle na pelety a kombinované kotle na zplynování dřeva v kombinaci s hořákem na pelety, zemní plyn a ETO. Věříme, že toto téma je přínosné z důvodu stále rostoucích cen elektřiny a plynu. Konat se budou také odborné přednášky a chybět nebude ani soutěž O nejpřínosnější exponát veletrhu.

Mezinárodní veletrh Aquaset 2010 představí zejména bazény, sauny, sanitární techniku, úpravu vody a soutěž Koupelna 2010. Svým tematickým zaměřením osloví jak platformu odborníků, tak i laickou veřejnost. Vystavované novinky nabídnou ucelený obraz ve vývoji výstavby a provozu veřejných bazénů a aquaparků a zároveň uspokojí i zájemce o privátní koupelny, bazény, sauny a jejich doplňkové vybavení. Výrazné zastoupení firem prezentuje oblast whirpoolů a masážních bazénů. V letošním roce se stal veletrh Aquaset vyhledávaným veletrhem ze strany vystavovatelů, jejichž počet se oproti loňskému ročníku navýšil. V rámci doprovodného programu byl vyhlášen druhý ročník soutěže Koupelny 2010. Účastníci představí své expozice ve dvou soutěžních kategoriích – funkční maloprostorovou koupelnu v rámci standardního bytu nebo multifunkční koupelnu pro využití prvků relaxační lázeňské péče v domácím prostředí.

Uvedené veletrhy doplní společnosti zabývající se vybavením interiéru a zahrad a to na výstavách Moderní nábytek a Zahradní nábytek. Tyto výstavy doplňují možnost komplexní inspirace návštěvníků veletrhů.

Věříme, že naše veletrhy, které otevírají stavební sezonu 2010, se stanou inspirací pro stavby či rekonstrukce Vašich domovů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *