Bydlení čtenářů

Zahrady našich čtenářů – 2. díl

První fotografii (níže vlevo) nám zaslala paní Capoušková z Teplic. A jak zahrádka vznikla? „Každý rok je trošku jiná, protože většina květin, která ji krášlí, jsou letničky a ty se dají snáze obměňovat. Téměř všechny květiny jsou moje vlastní „semínkové“ výpěstky. Zahrádka, to je moje fyzická relaxace“. Druhé foto velice útulné zahrádky je od paní Tomsové z Brna.

Zajímavou radu, jaké je nejlepší hnojivo nám zaslala paní Šajtarová ze Studénky: „Kdo nechce zbytečně utrácet za předražená hnojiva z obchodu a chová doma slepice, může si hnojivo podle starého osvědčeného receptu připravit sám.
Návod: Do starého, většího, kovového kyblíku dáme slepičí trus, zalijeme jej vodou a necháme asi 14 dní zkvasit. Zkvašenou hmotu pak přidáváme do zálivky (asi 1 díl a 50 dílů vody). Zkvašený slepičí trus je opravdu třeba ředit, jinak bychom rostlinky spálili. Po týdnu můžeme opět hnojení opakovat. Tímto hnojivem hnojím nejen rostlinky okurek, rajčat, paprik, květáku, jahod, malin, borůvek ale i muškáty, begonie, azalky, rododendrony, lilie apod. Toto po domácku vyrobené hnojivo sice libě nevoní, ale je účinné“. Že je nepohcybně účinné, se můžete přesvědčit díky krásným fotografiím květin paní Šajtarové.

Další fotografie našich čtenářů zveřejníme na oBydleni.cz již příští týden!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *