Dekorace

Dekorace pro cestovatele, aneb nádech inspirace z dálných krajů

Stírací mapa pro cestovatele

Na trhu se prodává mapa, která je speciálně určená pro lidi, kteří rádi cestují a sbírají zkušenosti z nových krajin. Jedná se o mapu, která se dá stírat. Stíráte různá místa na základě toho, která jste navštívili. Úkolem je samozřejmě navštívit co nejvíce míst, aby mapa byla brzy celá setřená.

Takovou mapu si však můžete vytvořit i vy z obyčejné mapy. Jednoduše si zakupte plakát (dostatečně velký) s mapou celého světa. Poté si plakát vystavte v pracovně, ložnici nebo obývacím pokoji. Je na vás, kde jej pověsíte. A dále už jen lepte nálepky nebo píchejte špendlíky podle toho, kde všude jste již cestovali. Nebo budete raději zapíchávat špendlíky do glóbusu?

dekorace pro cestovatele

Výstavka fotografií

Fotografie jsou báječným způsobem, jak si zarchivovat své vzpomínky. Kdykoliv se vydáte na nějakou cestu do zahraničí, jistě zde pořídíte mnoho zajímavých fotografií. A byla by škoda, kdyby byly schovaný v šuplíku nebo počítači. Fotografie si vytiskněte. Můžete jím dát podobu polaroidové fotky, která tomu dodá šmrnc a starobylý nádech. Poté si již zakupte korkovou nástěnku a fotografie si na ni naaranžujte. Bude to báječná dekorace.

Samozřejmě fotografie nemusíte pouze špendlit na nástěnku. Můžete si je jednoduše vystavit v rámečcích a udělat si tak zeď vašich vzpomínek na cesty v nějakém pokoji. Velmi pěkně také vypadá, pokud na jednu stranu zdi dáte špendlík a stejně tak i na druhou stranu. Poté na strany připevníte konce provázku. Na provázek poté pomocí kolíčku na prádlo (či menších, které zakoupíte v každém papírnictví) připevňujte fotografie. Můžete takto udělat několik řad a ozdobit si celou stěnu.

Kombinací rámečku a provázku vzniká další DIY neboli „do it yourself“ (vytvoř si sám). Budete potřebovat větší dřevěný rám, který si obarvíte na požadovanou barvu nebo jej můžete nechat čistě přírodní. Poté připevníte opět na jednu i druhou stranu špendlík a oba špendlíky spojíte provázkem. Takto vytvoříte několik řádků. Na provázky už jen přikolíčkujte fotografie z cest. Velmi trendy budou vypadat právě v podobě polaroidových.

dekorace pro cestovatele

Police plná vzpomínek

Někdy nevypadá úplně nejlíp, pokud suvenýry z cest máte vystaveny po celém bytě. Může se stát, že různé styly krajin se budou navzájem bít a překombinujete tak svůj interiér. Kupte si pro suvenýry speciální vitrínu, poličky, knihovničku, kde je budete shromažďovat.

Četla jsem kdysi o muži, který sbíral písek ze svých cest, tedy z pláží, které navštívil. Vždy si domů přivezl jednu zavařovačku s pískem a poté si je vystavil s popiskem země na polici. Co takhle začít takto sbírat třeba mušle?

Zdroj fotografí: happytowander.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *