Dekorace

Eklektismus

Originální kombinace

Eklektický styl v zařizování interiérů má u nás stále více příznivců. I když jde často o velmi neformální a netradiční řešení, dostává se ve všech formách do popředí zájmu. A co to vlastně eklektismus je? Jedná se o cílené kombinování prvků z různé doby vzniku, z odlišných kultur a na první pohled nesourodých barev i materiálů apod. Výsledkem je netypická podoba interiéru, která není jinde k vidění. Řešení prostor v tomto duchu je relativně náročné. Musí se postupovat s velkým citem pro kombinace a detail a hodně zvážit konkrétní prvky, aby se do dané místnosti hodily. Proto je lepší, když si pozvete na pomoc odborníka, který vám poradí. Návrhář však musí respektovat vaše požadavky a představy a měl by být spíše takovým poradcem, který koriguje například konkrétní barvy a vzory.
 

DO HISTORICKÝCH budov není nutné instalovat historický nebo historizující nábytek. Odvážní mohou použít i současné prvky. (Cor)

 

 

ETNO, retro nebo současná moderna – nebojte se nevšedních kombinací. (A. S. Création)

EKLEKTISMUS je oblíbený u umělců, takto má zařízený byt designér Jimmie Martin a fotograf Ricka Schultz v Londýně. (WordPress)

 

 

MODERNÍ pohovka, barokní vzor na tapetě a historizující stolek – proč ne? (A. S. Création)

 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *