Dekorace

Inspirujte se Octoberfest festivalem!

 

Od 16. září do 3. října probíhá festival Oktoberfest, který se pořádá v Německu. Jedná se o celosvětovou událost, která měla v loňském roce přes 7,2 milionů účastníků.

interiér

Oktoberfest je oslavou toho nejlepšího z německých pivovarů. Tradiční dekora a oblečení jsou zde nedílnou součástí. Pokud hledáte inspiraci pro své domovy, zkuste se inspirovat tímto stylem.

Barvy pro váš interiér

Co vás napadne, když se řekne Oktoberfest? Kromě piva je to samozřejmě plno jasných barev, kterými se můžeme při zařizování interiéru inspirovat.

 

Při zařizování, dekorování a dalších rekonstrukcích v bytě hrají barvy velkou roli. Je třeba si je dobře promyslet. Zvážit jaké barvy se hodí do kuchyně či do pracovny. Přemýšlet o jejich kombinování a mnohém dalším.

oktoberfest interiér isnpirace

Chcete-li zaručit, že váš domov bude ve stylu Oktoberfestu držte se tradičních barev jako je červená, zelená a žlutá. Jsou to barvy, které rozzáří vaše pokoje a zároveň vám připomenou tento festival a jeho tradici.

Dekorace stropu

Další věc, která je v Oktoberfestu běžná, je spousta visících věcí ze stropu, jako jsou pruhy, gyrlandy či osvětlení.

 

Dbát byste proto měli na správný výběr osvětlení do každého pokoje. Není to jen praktická věc, ale také dekorace, která by měla sedět k zařízení vašeho interiéru. Pokud máte moderní styl určitě zde nenajde uplatnění starý lustr po babičce, ale spíše minimalistické osvětlení.

oktoberfest festival, inspirace pro interiéry

Tento festival však také spoléhá na mnoho přirozeného světla, proto i vy dejte přednost tomu přirozenému před umělým. Vytáhněte žaluzie či rolety nahoru. Závěsy vyměňte za jemné záclony a pokud stavíte nový domov, pak vsaďte na francouzská okna, která do vašeho domova přinesou nejvíce denního světla.

 

oktoberfest festival, inspirace pro interiéry

Kombinace zelené a hnědé

Jako na festivalu se řiďte přírodou. Zelenou, která symbolizuje trávu, umístěte dolů v podobě koberců či podlah a hnědou, jenž symbolizuje stromy a lavičky, použijte na nábytku.

 

oktoberfest festival, inspirace pro interiéry

Vzory do interiéru patří

Kromě jasných barev je festival známý také svými vzory. Muži podle tradice nosí košile s kostkovanými vzory a ženy zase dlouhé šaty v jasných barvách s aplikací oněch kostkových vzorů.

oktoberfest festival, inspirace pro interiéry

Vsaďte na kostkované textilie! Potahy, polštáře, povlečení to vše můžete rozjasnit vzory nebo žlutou či červenou barvou.

Hlavně se bavte!

Můžeme tu mluvit o stylu. O tom, co se kam hodí a co s čím sladit, ale nakonec stejně dojdeme k závěru, že je důležité aby se to líbilo hlavně vám. Pravý duch Oktoberfestu spočívá v tom,ž e se lidé se svými přáteli baví. Užívají si společné chvíle a zapomínají na starosti běžného života. I vy se při dekorování svého domu bavte! Není důležité co se píše v časopisech a knihách, je důležité co se líbí vám. Vy se musíte cítit ve svém domově příjemně. Umět si zde odpočinout a nabít novou energii.

oktoberfest festival, inspirace pro interiéry

Zdroj fotografií: essentialhome.eu

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *