Dekorace

Jak moderně vymalovat obývací pokoj

Pro velké stěny a strop se osvědčila neutrální barevnost. Opatrně také s tmavými barvami, které ubírají světlo a zmenšují prostor. Výrazné odstíny jsou sice na první pohled zajímavé, ale dlouhodobě by Vás mohly znepokojovat. Vyzkoušejte je raději na doplňku, který můžete vyměnit.

Staňte se Color Designerem Vašeho prostoru

Všeobecně se do obývacího pokoje doporučují optimistické barvy – světle žlutá, zelená, oranžová a v rozumné míře i červená. Zjednodušeně jsou to barvy inspirované přírodou, které dobře působí na psychiku.

Možností je samozřejmě nepřeberně a Vy s nimi můžete experimentovat také online, s pomocí aplikace Color Designer. Přímo na fotografii Vaší místnosti, nebo na připravené scéně, přesouváte myší vybrané barvy na jednotlivé stěny. Návrhy ukládáte, abyste nakonec zvolili ten nejlepší, a rovnou z aplikace objednali natónované barvy. K dispozici je více než 20 000 dokonalých odstínů od pastelových po syté tóny.

7 aktuálních barevných trendů pro Váš obývák

  1. Populární mocca – barva plná života, která se často vybírá i pro ložnice. Ideálně ji zkombinujte se sytě žlutou a mentolově zelenou.
  2. Azurová modř – pro všechny cestovatele a snílky, které přitahují nekonečné dálky. Blankytně modrý obývací pokoj přináší krásu, nadhled a klid.
  3. Pastelově zelená – osvědčená barva obytných interiérů v novém tónu. V kombinaci s výraznými doplňky Vám vlije do žil spoustu energie.
  4. Černá a bílá – jednoduchá a nadčasová kombinace, která se mění jen v detailech. Dnes například zařazováním oblíbených šedivých tónů.
  5. Ušlechtilá slonovina – známka vytříbeného vkusu, záruka útulného a harmonického interiéru. Skvěle vynikne na větších plochách.
  6. Taupe styl – kombinuje neutrální barvy s rozsahem od šedé až po světle hnědou. Obývací pokoj vyladěný v taupe stylu působí příjemným uklidňujícím dojmem.
  7. Univerzální latté – jemný odstín, který se hodí téměř všude, zejména pro dramatičtější kontrasty se sytějšími tóny. V „latté“ obýváku Vám bude ranní káva chutnat mimořádně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *