Dekorace

Jak si vyrobit originální věšák do předsíně

Jistě to zná každý. Přijdeme domů z práce, ale nemáme si kam odložit věci a tak je pohodíme přes křeslo. Stává se to většinou u lidí, kteří se právě nastěhovali a ještě si nestihly vybavit šatnu nebo pořídit stojan na oblečení.

Proč ale utrácet peníze, když doma jistě najdete nějaké ty kousky starého dřeva, které se dají elegantně využít na originální a pěkný věšák.

Výroba tak jednoduchého, velmi originálního a levného doplňku do bytu vám zabere jedno volné odpoledne.

Na výrobu věšáku budete potřebovat

  • Několik nevyužitých dřevěných desek (dvě užší, jako na obrázku)
  • Akrylové barvy
  • Šrouby
  • Háčky na oblečení
  • Dle libosti můžete použít také ubrousky na decoupage techniku
  • Pilku
  • Brusný papír

Jak věšák vyrobit

Desky si nařežte na stejně dlouhé kousky. Brusným papírem okraje začistěte, aby se vám za ně nezachytávalo oblečení a nemohlo se rozpárat.

Takto pěkně začištěné desky natřete libovolnou barvou. Můžete zkombinovat více barev nebo některé desky natřít lepidlem a přidat ubrousek, který zafixujete další vrstvou lepidla. Bude to vypadat velmi hezky, jako na obrázku. Ideální je volit ubrousky s menšími motivy, aby to nevypadalo divně, když by kousek obrázku chyběl.

Velmi pěkně vypadá, když desky natřete jednou barvou, přes kterou vynikne jeden krásný obrázek, třeba květina, zátiší nebo nějaký portrét.

podklad s květinou

Takto natřené desky nechte zaschnout.

Po zaschnutí je seskládejte vedle sebe a užšími deskami, které jste si připravili, je spojte dohromady. Každý díl přivrtejte, nebo přibouchejte jedním hřebíkem, jak nahoře tak i dole, aby vše dobře drželo.

Na závěr přidělejte úchytky na oblečení. Celý věšák si připevněte ke stěně pomocí háčků, lepidla nebo hmoždinek. Záleží na vás, čemu dáváte přednost. 

věšák na oblečení s policí

Nad věšák si také můžete přidělat poličku na klobouk nebo deštník. Odkládacích prostorů není nikdy dost

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *