Dekorace

Královské akcenty

Máte zbytek vlny či příze?

královské akcenty - střapce

Ano? Pak vám tedy nic nebrání v tom, pustit se do práce. Výroba střapců je velmi jednoduchá. Stačí vzít kousek tvrdého kartonu či dřevěné úzké prkénko a omotat okolo něj dostatek příze. Snažíme se aby byla příze co nejvíce na sobě a v dostatečném množství. Nahoře, kde je příze přehnutá svážeme všechno dohromady kouskem další příze. Přízi, kterou svazujeme, však nestříháme, necháme si ji na zavěšení či přivázání k předmětu. Poté opatrně sundáme karton či prkénko a pod svázanou horní částí asi centimetr až dva od vrchu svážeme opět kouskem další příze. Vytvoříme takovou “hlavičku”. Spodní stranu střapce pak rostříhneme a zarovnáme, aby měl střapec všechny konce stejně dlouhé.

Unikátní přívěšek

královské akcenty - střapce

Pokud vytvořený střapec připevníme na očko či karabinu, může sloužit jako krásná klíčenka či přívěsek. Pěkně vypadá také na náušnicích. Střapec však nemusí být nutně z příze či vlny, pěkný bude také z kousků látky.

Ozdoba závěsů a záclon

královské akcenty - střapce

Pokud přemýšlíte, jak oživit vaše záclony nebo závěsy, zkuste střapce. Vypadají velmi pěkně zavěšené na krásně zvlněných závěsech.

Nový vzhled polštářů

královské akcenty - střapce

Přece jen jsou hned jako nové. Jednoduché polštářky dokážete snadno proměnit pomocí střapců z jemné vlněné příze. Volte barvy, které dodají polštáři břink a krásně jej sladí.

Královská postel

královské akcenty - střapce

Originální vzhled  můžete posteli dodat třeba obyčejným plédem, který doplníte po krajích krásně barevnými střapci.

Jedinečný stojan pro lampu

královské akcenty - střapce

Krásné umění, které vám bude každý závidět. Oživte nudné stojany stolních lamp, něčím originálním jako jsou střapce. Budete potřebovat trochu více vlny, ale výsledek je famózní.

Dekorace na stěnu

královské akcenty - střapce

Pár kroužků omotaných barevnou přízí, zavěšených v krásné kompozici na provázku, doplněné o střapce na konci. Nic jednoduššího a snadnějšího pro oživení prázdných stěn snad ani není.

Záložka do knihy

královské akcenty - střapce

Stačí kousek barevného kartonu, kterému děrovačkou na konci uděláte očko. Tím provlečete barevně sladěný střapec a nová záložka do vaší knihy vám může začít sloužit.

Co se zbytkem?

královské akcenty - střapce

Zbytky vlny můžete použít třeba na originální barevné aranžmá. Postačí usušené stébla obilí, které pod střapcem omotáte barevnou vlnou. Vše pak umístíte do krásné dekorační vázy.

 

Zdroj fotografií: pinterest.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *