Dekorace

Metamorfózy zdí: Pusťte se do nich!

Nestárnoucí tapety

metamorfózy zdí

Při oživení interiéru si pravděpodobně mnoho lidí vzpomene na tapety. Ty byly v posledních letech zanedbávány, ale opět se vrací na scénu. Ano, jsou praktické a vydrží vám krásné několik let – investice, která se vyplatí a navíc vypadá efektně. Potapetovat samozřejmě nemusíte všechny čtyři zdi pokoje, postačí jedna vyvolená.

metamorfózy zdí

Na trhu najdete spousty vzorů a barev. Opravdu se pečlivě rozmyslete! Barva by vám neměla být po čase protivná, neměla by se vám okoukat a musí vás pohladit na duši. Pří výběru myslet také na to, jak se bude dát tapeta zkombinovat se zbytkem interiéru. Je jasné, že k fialové tapetě se nehodí křiklavě žlutá nebo oranžová. Možností je nespočetně – saténové, vinylové či korkové.

Obkladové panely

Pokud nevíte „coby“, pak obložte zeď panely. Ty jsou mnohem snazší na údržbu než klasická výmalba zdi. Vydrží vám neporušené roky a roky! Existuje spousta možností – dřevo, kámen, mramor nebo beton.

metamorfózy zdí

metamorfózy zdí

Sádrová zeď

Tohle je varianta, o které spousta lidí ani netuší. Přitom sádra má hned několik benefitů! Je zvukotěsná, tedy pokud máte hlučné sousedy nebo byste rádi oddělili ložnici od pokojíčku dětí, je to vhodná volba. Také je termoizolační a dokonale tvárná, tudíž s ní vytvoříte na zdi různé tvary a reliéfy. 3D efekt na zdi je v současnosti velmi moderní!

metamorfózy zdí

Oživte zeď obrazy

Jestliže si netroufáte na větší zásahy, pak je tato možnost pro vás ideální. Budete potřebovat pouze obrazy v rámech, které zavěsíte po celé zdi. Ty mohou sloužit jako výstavka rodinných fotografií nebo třeba motivačních obrázků.

metamorfózy zdí

V současné době jsou také populární nálepky na zeď. Ty si můžete vytvořit z vlastní fotografie nebo si koupit již vytvořené. Kromě plakátů přírody máte na výběr také z mnoha citátů a frází. To je velmi pěkný krok k tomu, jak se motivovat. Máte nějaké motto, které vás provází životem? Vylepte jím zdi. Budete jej mít stále na očích.

Samozřejmě si dávejte pozor, aby vše perfektně ladilo (rámy, kombinace vzorů a barev).

Zdroj fotografií: pinterest.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *