Dekorace

Moudrá sova

  

Řetízek na krk zakončuje okatá sůvička. (299 Kč, Fler)

Sovu přeneste pomocí šablony na plátno a s přídavkem kolem dokola vystřihněte. Pak plátno našijte hustým entlovacím stehem podél obrysů na manšestrovou látku. Obrys motivu vystřihněte s přídavkem asi 5 cm. Pak vystřihněte opačný kus a oba díly sešijte lícem k sobě a obraťte. Na dolní okraj všijte zip.
 

  

Opěrku na knihy zhotovíte tak, že položíte šablonu na odpovídající kousek dřeva, vyznačíte obrys motivu a vyřízněte ho přímočarou pilou s přesahem asi 2 cm. Hrany vyhladíte brusným papírem. Pak pomocí šablony nanesete na dřevo barvou motiv sovy a nakonec přišroubujete podstavec.
 
V obývacím pokoji se usadila celá soví rodinka. Nejdříve vezměte šablonu a upevněte ji na rám s napnutým plátnem (30 x 30 x 3,8 cm). Vybarvěte ji šablonovací barvou a pak šablonu ihned znovu sejměte. (Foto a materiály: Rayher)

 

Motiv sovy si zvětšete na kopírce dle potřeby a přeneste ho na balicí papír. Pak ho přilepte lepidlem ve spreji na připravený barevný papír nebo na lepenku. Zvolený tvar kolem motivu vyřízněte cutterem, udělejte do něho otvor a protáhněte jím provázek. Přívěsky rozvěste na větvičky.

 

Tenhle malý výr má důležitý úkol: dává pozor, aby se vám doma neztratily klíče. Hotovou dřevěnou skříňku na klíče a hnědou šablonovací barvu dostanete v prodejnách s výtvarnými potřebami (skříňku prodává také IKEA). Vršek skříňky můžete případně ještě ozdobit několika proužky barevně sladěné pásky.
 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *