Dekorace

Navštivte dokonale zařízený byt. Inspirujte se elegantním designem

Návštěvníci se také setkají s nápaditými, barvitými a často netušenými a překvapivými dekoracemi, které připraví přední české designérky. Výstava nazvaná MDŽ – Moderní Design pro Ženy se bude konat od 4. do 7. dubna od 10 do 18 hodin.

Ženy jsou duší téměř každého zařizovaného interiéru bytu či domu a chtějí také rozumět tomu, jaká okna a dveře, jaký způsob vytápění či větrání zvolit, jakými spotřebiči vybavit byt, jaký nábytek a zařízení vybrat, jak správně recyklovat odpady, jak uspořit energii a vodu, protože tak potom nejlépe rozhodnou, co je pro jejich rodiny a děti nejvhodnější.

Modelový byt je věnován i řešení některých základních otázek, v oblasti „zeleného“ ekologického bydlení a úspor  energií. Navrhla jej architektka Viktorie Součková z britské architektonické kanceláře Bogle architects.

V rámci bytu se návštěvníkům představí také nové technologie inteligentních domácností, designová topná tělesa, působící spíše jako solitérní objekty než plně funkční součásti vytápění, dále vypínače, spínače a stmívače, umožňující maximální úspory energie, šetrné spotřebiče nebo životnímu prostředí přátelské automobily na elektřinu.

V každém z dosud realizovaných modelových bytů se organizátoři snažili zaměřit pozornost veřejnosti na určitou problematiku (například správné osvětlení jednotlivých prostor bytu), proto je také letos Modelový byt věnován řešení otázek, tentokrát v oblasti zeleného bydlení a úspor energií. A protože muži mají většinou v otázkách energetiky a ekologie jasno, rozhodli se organizátoři věnovat především ženám, které jsou duší téměř každého zařizovaného interiéru bytu či domu.

Výstava MDŽ je součástí komplexu výstav: Světlo v architektuře 2013, Happy Home – zelené bydlení a lifestylové výstavy Motion.


 

Světlo v architektuře 2013

Třetí ročník bienále specializované výběrové výstavy svítidel, designu a příslušenství Světlo v architektuře se bude konat ve dnech od 4. do 7. dubna 2013 ve Veletržním paláci v Praze. Akce je určena především architektům, projektantům, inženýrům, stavebním inženýrům a developerům z celé České republiky.

Výstavy se opět zúčastní ty nejlepší a nejvýznamnější české a světové značky z oboru výroby a designu svítidel a osvětlovací techniky a bude opět doprovázena firemními prezentacemi, přednáškami a odbornými semináři.

 

Happy Home

Doplněním výstavy Světlo v architektuře bude výstava moderního ekologického bydlení v Praze a okolí s názvem Happy Home, na níž developeři formou modelů a prezentací na obrazovkách představí své nejnovější „zelené“ projekty. Zástupci developerských společností budou na výstavě přítomni, proto bude možné získat podrobnější informace o realizovaných nebo připravovaných projektech přímo na místě, nebo si rovnou domluvit osobní prohlídku vyhlédnutého objektu. Návštěvníci tedy budou mít příležitost vybrat si zde své zelené bydlení a zároveň se ihned inspirovat, jak ekologicky nejen bydlet, ale také žít a myslet.

 

Motion a Lifestyle

Výběrová přehlídka exkluzivních automobilových, motocyklových a lifestylových značek, zaměřená především na výjimečnost. Prezentovány zde budou vybrané modely automobilů, motocyklů a lifestylové doplňky od nejprestižnějších světových značek. Ve výstavní části Green Motion nebudou chybět vozy šetrné k životnímu prostředí s alternativními
a hybridními pohony.

Autor: aka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *