Dekorace

Ombré v interiéru: Nový trend, který frčí

Ombré na stěnách

Ombré je velice pozoruhodné na stěnách, kdy se přechází od tmavých tónů až po světlé, téměř bílé odstíny. Vytvořit tento efekt je dost náročné a vyžaduje opravdu zručného malíře. Výsledek je však víc než okouzlující.  

 

ombré v interiéru

 

Pokud se rozhodujete pro ombré výmalbu, měli byste si uvědomit, že v malých místnostech by měla tmavá barva být vždy ve spodní části. Tím se vizuálně zvýší výška stropu. Šťastlivci s prostornými pokoji mohou ukázat svou představivost a experimentovat s přechody v jakémkoliv směru.

Ombré nejenom na stěnách

Vykouzlit jedinečný styl interiéru můžete také ombré efektem na textiliích. Nádherně bude vypadat ložní prádlo, polštáře nebo závěsy. Ideální je jemný materiál jako je hedvábí, plátno, bavlna nebo organza, kterému tento nový trend vyloženě sedne.

 

ombré v interiéru

 

Závěsy s tímto efektem mohou vytvořit originální a charakteristický design okna a harmonicky doplnit celkový design interiéru.

Ombré nábytek? Proč ne!

Nejenom textilie, či stěny mohou zdobit ombré efekty. Půvabně a originálně může vypadat i komoda, skříň nebo jiný kus nábytku, inspirovaný novým trendem. Výhodou je zde, že nábytek s tímto efektem si můžete snadno vytvořit sami doma.

 

ombré v interiéru

 

Stačí vzít plechovku bílé barvy a jednu plechovku libovolné barevné – pěkná je fialová, tyrkysová, zelená, modrá nebo růžová. Při jejich vzájemném míchání tak můžete dosáhnout mnoha různých odstínů, kterými vyzdobíte svoji postarší komodu.

 

Zdroj fotografií: essentialhome.eu

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *