Dekorace

Vyrobte si NÁSTĚNNOU ŠPERKOVNICI za 160,-!

POJĎTE S NÁMI TVOŘIT, ODMĚNÍME VÁS!

Již nějakou dobu jsem řešila kapacitní poblémy v mé šperkovnici. Je sice pěkná a účelná, ale znáte to – né vždy tak přehledná, jak bychom si my, ženy, přály. Obzvláště vyrážíme-li ráno ve spěchu do práce a prostě nezbývá času na hrabání se ve šperkovnici a hledání druhé naušnice z jednoho páru. A tak jsem přemýšlela, jak tento problém vyřešit. Díky firmě Hornschuch CS jsem přišla na brilantní nápad – udělám si nástěnnou šperkovnici, která bude absolutně přehledná a páry naušnic budou viset vedle sebe. A při troše štěstí a zručnosti bude snad vypadat i jako pěkný doplněk našeho bytu (ostatně můžeme stejným způsobem vyrobit např. obraz, poličku, podložku, ozdobit notebook, květináče…atp). Nad tímto dílem jsem strávila zhruba 2 hodiny a jeho výroba mě přišla na 160,- Kč (vycházím-li z předpokladu, že pomůcky neobsažené v kalkulaci máme doma). Pro upřesnění nákladů níže rozepisuji kalkulaci.

Náklady na nástěnnou šperkovnici:

Polystyrén 20,- Kč

Samolepicí fólie d-c-fix classic bílá – mat – 45 cm/m 65,01,- Kč

Samolepicí fólie d-c-fix classic černá – mat – 45 cm/m 65,01,- Kč

Drátek od 10,- Kč

Co vše budeme potřebovat a jak postupovat při výrobě?

1) Budeme potřebovat ořezávač papíru, nůžky, pravítko, kleštičky, tužku/sponu, drátky, šablony, tvrdý papír (karton), polystyrén, role samolepicích fólií d-c-fix a dostatečně velkou podložku.

2) Nejdříve si pomocí šablony nakreslíme vzory, které chceme mít na nástěnce/obrázku a vyrobíme si předlohu z tvrdého papíru (kartonu).

3) Na tvrdé podložce vyřežeme/vystříháme podle šablony zvolené vzory, v našem případě hvězdy.

4) Vymyslíme si tvar, který chceme mít na polystyrénovém podkladu a pravítkem naměříme fólii. Po zjištění rozměrů přičteme na každou stranu rezervu na oříznutí fólie (cca 2 cm). Práci s nůžkami hravě zvládneme.

5) Nalepíme fólii na polystyrénovou podložku. S fólií můžeme lehce manipulovat a několikrát korigovat chybné nalepení. Stáhneme kousek spodní papírové vrstvy a potom ji přehneme, přichytíme k podkladu asi 2 cm fólie a nalepíme na celou plochu polystyrénu.

6) Nejdříve na nástěnku rozložíme vzory. Až si budeme jisti jejich rozmístěním, můžeme je začít lepit.

7) Pomocí kleštiček si nastříháme drátky – cca 5 cm dlouhé.

8) Takto nastříhané drátky pak pomocí spony/tužky ohneme, aby měly všechny stejný tvar.

9) Ohnuté drátky zapíchneme do vyrobených vzorů (popř. mimo vzory – každý dle své představy).

10) A dílo je hotovo! Nyní již stačí pouze rozvěsit šperky!

Přejeme Vám mnoho úspěchů při vyrábění takto krásné a praktické dekorace, která Vám usnadní výběr šperků na každý den, či jen zpestří a rozveselí Vaši domácnost!

Máte podobný nápad na vytvoření originálního bytového doplňku pomocí samolepicích fólií d-c-fix? Nebo máte pouze chuť vyrobit si tutéž nástěnnou šperkovnici? Pokud ano, neváhejte nám zaslat fotky Vašich výtvorů, 3 nejlepší budou odměněny firmou Hornschuch CS!

Odměňovat Vás budeme do konce června 2011, takže máte spoustu času na své nápady. Fotky zasílejte do redakce na email: pitrakova@dr-abe.cz a do předmětu emailu uveďte Soutěž HCS – oBydleni.cz. Soutěžit smí pouze díla, na která jsou použité samolepící folie D-C-FIX od firmy Hornschuch CS!!!

Nápady na použití fólií:

renovace kuchyně

dekorace starého stolu a židlí

dekorace parapetů

polepení staré lednice

výzdoba obytného karavanu fóliemi

výroba designových krabic na ukládání věcí

polepení vypínačů

výzdoba skříněk

vnitřek kuchyní a úložných prostor

okna – ochrana před nežádoucími pohledy

polepení reprobeden

polepení dveří

oživení místnosti dekorativními bordurami

v dětském pokojíčku

Objevte i Vy kouzlo samolepících dekorací a jejich mnohostranné použití! K nepoznání dovedou změnit i třeba panelákovou plechovou kuchyni. Samolepící fólie jsou ideální pro renovaci kuchyňských linek, dveří, nábytku, umakartových jader apod. Jejich výhodou je snadná instalace, jednoduchá údržba a díky jejich cenové dostupnosti i možnost častější výměny vzorů a textur. Pokud se Vám zachce, můžete mít třeba každé roční období kuchyni v jiném stylu a barvách. Chcete něco extra pro nějakou vyjímečnou příležitost? Chcete svou milou požádat o ruku? Vrací se Vaše žena z porodnice? Potěšte ji a přivítejte ji úplně novým designem. Proč ne? Když se Vám to nepovede, příští volné odpoledne si můžete znovu pohrát, neboť cena fólií je opravdu dostupná každému.

STAŇTE SE NAŠIMI FANOUŠKY NA www.Facebook.com! Učinit tak můžete kliknutím na následující odkaz https://www.facebook.com/pages/Hornschuch-CZ-od-dekorac%C3%AD-a%C5%BE-po-tapety/115381701863430 a zvolení buttonu „To se mi líbí“!

Samolepicí fólie zakoupíte v řetezcích Globus, Hornbach, Bauhaus, ve specializovaných prodejnách s tapetami, v papírnictvích a internetových obchodech.

Inspirujte se na: WWW.HORNSCHUCH.CZ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *