Dekorace

Záplatování je moderní

Co je to patchwork

patchwork dekorace

Jedná se o techniku, kdy se k sobě sešívají malé kousky různých druhů látek a tvoří se z nich vzory či obrázky. Je to velmi staré řemeslo, které znali už naši pra-pra-předci. Dnes se však jedná o velmi moderní trend, který se objevuje také v bytovém designu. Je to jedna z nejlepších možností jak si pomocí zbytků látek zútulnit svůj domov. Proto tento způsob rekonstrukce starých věcí v nové najdete nejenom na oblečení a přikrývkách, ale také v luxusně zařízených interiérech.

Krásné tapety

patchwork dekorace

Nádherná kombinace různých vzorů se vyskytuje také na tapetách v moderních bytech. Je to skvělý způsob jak oživit nudné pokoje něčím velmi originálním. Použít se dá také na keramických obkladech v koupelnách či v kuchyni.

Extravagantní nábytek

patchwork dekorace

Extravagantnější variantu této techniky můžete vidět na originálních kouscích našich designérů, kteří tento trend přenesli také na nábytek. Můžete se tak setkat s velmi originálními kousky nábytku, které oživí každý interiér. Skvěle se hodí do pracoven žen, dětských či studentských pokojů. Především kvůli použití různých barev a vzorů. Pěkně však vypadá také patchworková komoda v ložnici.

Originální křesla

patchwork dekorace

Potřebuje vaše křeslo či pohovka nový kabát? Zkuste patchwork. Krásné a originální křeslo tak můžete mít za pár korun použitím krásných barevných kousků látky. Navíc, pokud máte šikovné ruce, vytvoříte si tak tento kousek nábytku za pár korun. V obchodech se tyto originální křesla či pohovky dají sehnat i za několik tisíc korun.

Nádherné přikrývky

patchwork dekorace

Deky jsou velmi snadný způsob jak oživit nudnou pohovku či získat krásný a originální přehoz na postel. Oživte své pokoje krásnou patchworkovou dekou.

Módní doplňky s patchworkem

patchwork dekorace

Také módní doplňky jako jsou kabelky, kabáty či tašky dostali nový vzhled díky patchworku.

Co se zbytkem látek?

patchwork dekorace

Zbyly vám z výroby deky či originálního křesla zbytky látek? Využít je můžete třeba na vytvoření krásných plyšových hraček pro vaše nejmenší.

 

Zdroj fotografií: pinterest.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *