Dětské pokoje

33 rad a tipů, jak zařídit pokoj pro děti

Knihovna součástí pokoje

pokoj pro tři děti

Určitě dětem čtete pohádky na dobrou noc, nebo si je už čtou také sami. Pokud hledáte způsob, jak dětskou knihovnu do pokojíka umístit, aby ladila, zkuste z ní vytvořit kmen stromu, který nakreslíte například do rohu pokojíku. Použít můžete i samolepicí tapetu se vzorem stromu, či rakety nebo hradu.

Zapomeňte na strach z pokreslených stěn

pokoj pro tři děti

Máte strach, že děti neuhlídáte a pokreslí vám nově vymalované stěny? Přestaňte se bát a použijte na stěnu barvu na tabuli, či tapetu. Děti po ní mohou libovolně kreslit. Pak postačí vzít houbu a setřít křídu dolů. Druhý den pak mohou kreslit nové a nové obrázky stále dokola.

Využijte každý prostor

pokoj pro tři děti

Zápasíte s nedostatkem úložného prostoru? Nedivíme se. Tři děti potřebují opravdu hodně věcí. Využijte prostor i pod dětskými postýlkami. Získáte tak cenné místo pro uložené sezónního šatstva či hraček.

Soukromí prosím

pokoj pro tři děti

Myslete také na jejich soukromí a přidělejte ke každé postýlce zástěnu. Děti ocení, když budou mít aspoň kousek svého místa, kde mohou nerušeně snít.

Postel nebo herna?

pokoj pro tři děti

Moderní postele nemusí vypadat nudně a klasicky. Mohou vypadat jako dětské hřiště a vy tak ušetříte peníze za nákup dětských průlezek do pokojíku, když budou součástí postele. Každý tak může mít to své originální hřiště a společně si mohou hrát od rána do večera.

Vše dokonale sladěné

pokoj pro tři děti

Snažte se, aby pokojík nepůsobil jako cirkus. Slaďte jej stejně barevným povlečením, nebo nábytkem z jedné kolekce. Trendy je retro nábytek v moderním stylu, tak po něm zkuste sáhnout. Uvidíte, jak se vám zalíbí.

Rohová sestava

pokoj pro tři děti

Rohové sestavy do dětských pokojíků mají velkou výhodu. Mají v sobě již úložný prostor spojený s prostorem na spaní. Pořízením již hotové sestavy ušetříte místo a zbytek pokoje může sloužit na hraní a později na umístění psacích stolků.

Prostor pro učení

pokoj pro tři děti

Pokud máte doma už školáky, je třeba myslet také na to, aby mělo každé dítě svůj prostor pro učení. Ten je pro úspěch ve škole velmi důležitý. Těžko se budou děti dobře učit, když budou všichni u jednoho stolu a budou se střídat.

Využijte velkých stropů

pokoj pro tři děti

Máte doma velké stropy? Skvělé. Využijte jich a nechte si vyrobit postele s úložným prostorem na míru, takové, které budou až ke stropu a vy tak využijete co nejvíce místa.

Elegance i v dětském pokoji

pokoj pro tři děti

Dětský pokoj nemusí vypadat nutně jako omalovánky. I dětský pokoj pro tři a více dětí může být krásně a vkusně zařízený.

I malý pokoj postačí

pokoj pro tři děti

I malý pokojík může sloužit třem dětem. Stačí jen přemýšlet o zařízení pokojíku. Využít můžete patrových postelí s úložným prostorem a delší stůl, rozdělit na tři části. Pro každého jednu. Zbytek pokoje pak slouží pro hraní.

Sestava pro čtyři

pokoj pro tři děti

Krásná postel pro čtyři i s praktickými schůdky je velmi elegantní a skvěle zařízená. Pokud přemýšlíte, kde zařídit úložný prostor, využijte spodních velkých postelí, které uděláte otvírací. Pod postelemi pak budete mít dost prostoru na oblečení, či hračky.

Police na hračky

pokoj pro tři děti

Pokud potřebujete prostor, kam budete ukládat knihy, hračky a další drobnosti. Zkuste sáhnout po policových skříních. Seženete je v každém obchodě s nábytkem. Většinou se používají jako květinové stěny, či knihovny, ale i v dětském pokoji si najdou své místo.

Jeden stůl pro tři

pokoj pro tři děti

Velký stůl, který bude správně rozdělený na části pro každé dítě, poslouží jako skvělý koutek pro učení. Děti si mohou při učení pomáhat a i učebnice a pomůcky pro učení si najdou v takovém prostoru své místo.

Prostor na hraní

pokoj pro tři děti

Počítejte při zařizování dětského pokoje také s prostorem na hraní, jinak se vám děti budou stěhovat do obývacího pokoje, na chodbu či do ložnice a hračky pak budou opravdu všude.

Myslete na kamarády

pokoj pro tři děti

I za dětmi přijdou kamarádi a je třeba myslet i na tzv. návštěvní prostor. Pohovka s malým stolkem jistě pro pár přátel postačí.

Praktická lavice

pokoj pro tři děti

Policové sestavy, můžete využít jako skvělý úložný prostor pro boxy na hračky, ale i jako praktickou lavici na sezení. Vyřešíte tak prostor pro hraní i pro přátele v jednom.

Jako na lodi

pokoj pro tři děti

Děti milují tématické pokoje, tak proč jim nezařídit spaní jako na lodi? Pokud máte velký pokoj, hodně dětí a šikovného tatínka či maminku, jistě tento nápad oceníte.

Praktické boxy

pokoj pro tři děti

Spousta dětí rovná se spousta hraček, které je třeba někam uložit. Praktické boxy na kolečkách určitě oceníte. Můžete je snadno zasunout pod postel, vedle skříně nebo přesunout do jiné části bytu, kde si chtějí děti hrát.

Praktická pohovka

pokoj pro tři děti

Dnes není těžké sehnat multifunkční pohovky. Třeba i takovou, ze které snadno v noci uděláte postel pro dvě děti. Přes den pak slouží jako pohodlná pohovka pro kamarády či rodiče. Skvělé především do menších bytů.

V jednoduchosti je krása

pokoj pro tři děti

Vkusně a elegantně zařízený pokojík pro tři děti v kombinaci dvou barev je krásný. Jednoduchá sestava postelí doplněná o pár skříněk na hračky. Ano i dětský pokojík může být v minimalistickém stylu. Děti nepotřebují nutně hromady hraček, ale prostor, kde mohou být sami sebou.

Do módy se vrací námořnický styl

pokoj pro tři děti

Letošní rok je opět moderní námořnický styl. Využít můžete pruhovaných koberců, závěsů s mořskými živočichy či bílé povlečení doplněné o polštářky s modrobílými pruhy. Nezapomeňte také na červenou barvu, ta se k tomuto stylu perfektně hodí.

S barvami to nepřehánějte

pokoj pro tři děti

Pozor na velké míchání různých barev. Snažte se udržet při dekorování pokojíku pouze kombinaci několika málo barev. Ideální jsou dvě až tři.

Palety postačí

pokoj pro tři děti

Nemáte dost peněz na pořízení krásné patrové postele pro děti? Využijte palet, které jsou levné a poslouží na výrobu krásné patrové postele pro tři děti.

Dětský ráj

pokoj pro tři děti

Do každého pokojíku patří průlezky, lana, či horolezecká stěna. Ano děti takovou zábavu milují a když pak přijdou kamarádi, mají si kde všichni společně hrát.

Vše na své místo

pokoj pro tři děti

Učte své děti už od malička, že každá hračka a věc má své místo. Pomohou vám v tom boxy, které popíšete. Děti se tak naučí po sobě uklízet a vy budete mít o práci méně, což oceníte při takovém počtu dětiček.

Praktická vysouvací postel

pokoj pro tři děti

Přemýšlíte, jak ušetřit místo a kam dát tu třetí postel? Co ji zasunout pod skříň či druhou postýlku? Moderní sestavy do dětských pokojíků mají skvěle vyřešený úložný prostor i spaní.

I šest dětí najde své místo

pokoj pro tři děti

Někteří rodiče prostě milují děti a pořídí si jich třeba rovnou šest. I pro tolik dětí se dá vytvořit krásná velká postel, kde bude mít každý své soukromí.

Sedací pytle pro návštěvu

pokoj pro tři děti

Pořiďte do dětského pokoje sedací pytle. Když pak přijde návštěva budou si mít kam všichni sednout a ušetříte místo místo pořizování pohovky.

Velký prostor pro školáky

pokoj pro tři děti

Stůl ve tvaru písmene L či U má své výhody. Má hodně úložného prostoru pro učebnice i pro učení.

Každý má své místo

pokoj pro tři děti

Velký pokoj s velkými stropy má velkou výhodu. Můžete část rozdělit na tři jednotlivé menší pokojíky, kde každé dítě bude mít svou postel a pod ní místo na svůj vlastní stůl na učení, což je velmi praktické. Nakonec si svůj prostor může zařídit každý po svém, vymalovat svou oblíbenou barvou a ozdobit podle své fantazie.

Rozlišení podle barev

pokoj pro tři děti

Aby věděl každý, kdo má svou postýlku, můžete je odlišit různými barvami. Třeba holčičky světlé barvy, kluci tmavší.

Praktické věšáky

pokoj pro tři děti

I ve školce mají každý svou skříňku, tak proč nemít i v pokojíku svůj věšák na batůžek a oblečení? Aspoň se vám nebudou po pokoji povalovat hromady oblečení a nebudete zakopávat o pohozené batůžky do školky.


Zdroj fotografií: pinterest.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *