Elektronika

Žehlení o trochu chytřejší a jednodušší

Chytré žehlicí spotřebiče totiž umí vyžehlit všechny druhy tkanin jedním univerzálním stupněm. Automatický elektronický senzor integrovaný v žehličce zamezuje kolísání teploty, a tím předejde poškození textilií. Senzorově řízená regulace teploty zaručuje, že se teplota nikdy neodchýlí od preferovaného nastavení o více než 5°C v porovnání s klasickými žehličkami, u nichž dochází ke kolísání až o 40°C.

Prádlo už nemusíte třídit, stačí ho prostě vyndat z koše a vyžehlit. Zmiňovaná funkce je součástí domácích spotřebičů, s nimiž se stává jednodušší i žehlení puků na kalhotech a minulostí budou rovněž zvrásněné okraje žehleného prádla díky permanentnímu uvolňování páry. Moderní tak zvané napařovací žehličky disponují rovněž funkcí “svislé napařování“, kterým lze oživit sportovní bundy a saka.

Při pořizování žehličky dbejte také na bezpečnost jejího používání. Ty moderní kombinují vizuální informace na displeji se zvukovými, které slouží jako výstraha pro uživatele – upozorní tak například na nutnost vyčištění žehličky od vodního kamene. Výjimkou nejsou ani žehličky disponující automatickým vypnutím provozu pro případ, že jste žehličku zapomněli před odchodem z domova vypnout.

FOTO DREAMSTIME, SIEMENS

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *