Finance

Americká hypotéka: Na co si dát pozor a jaké jsou její výhody

Kouzlo Americké hypotéky

V porovnání s klasickou hypotékou se ta americká liší v tom, že nemusíte dokládat účel, ke kterému dané peníze potřebujete. Klasická hypotéka se totiž běžně sjednává za účelem koupě, výstavby či rekonstrukce nemovitosti.  V praxi to znamená, že americkou hypotéku můžete využít na cokoliv. I proto se řadí mezi oblíbené finanční produkty. Lidé ji nejčastěji využívají k již výše zmiňované výstavbě nemovitosti, ale také k nákupu nového auta, úhradě studia v zahraničí či k refinancování dříve poskytnutých úvěrů. Přesto však není běžné hypotéce na bydlení úplně tak vzdálená. I zde je úvěr zajištěný zástavním právem k nemovitosti.

Proč zrovna ta americká

Finanční prostředky z americké hypotéky můžete využít pro jakýkoliv účel a nemusíte dodávat potvrzení, jako jej tomu u klasické hypotéky. Právě proto ji mnoho lidí používá i na financování bydlení, jelikož nemusí dokládat žádné faktury bance k postupnému čerpání. Peníze mají totiž k dispozici hned. Dále také se tato hypotéka může chlubit oproti běžným spotřebitelským úvěrům nižší úrokovou sazbou, kde si úroky můžete zafixovat až na 10 let. Splátky lze rozložit na delší dobu a to až na 20 – 25 let. Další výhodou oproti klasickému spotřebitelskému úvěru je to, že si můžete zažádat o mnohonásobně vyšší částku a hypotéku můžete předčasně splatit bez jakékoliv sankce.

Na co si dát pozor

Na druhou stranu vás s americkou hypotékou čeká i řada nepříjemností. Oproti běžnému spotřebitelskému úvěru se nevyhnete ručení nemovitosti, kdy v případě problémů se splácením můžete o nemovitost přijít. Také se připravte na náročnější papírování a rovnou si nachystejte i poplatek za poskytnutí americké hypotéky či za vedení úvěrového účtu. Dále budete potřebovat řadu dokumentů, které se vztahují k zastavené nemovitosti.  Nepočítejte ani s využitím finančních výhod, jako je tomu u klasických účelových hypoték na bydlení či s odečtem úroků z daní.

Jak najít nejvýhodnější hypotéku

Potřebujte si půjčit, ale ztrácíte se v tom množství hypoték, které na vás koukají na každém rohu? Hledáte tu nejvýhodnější a nejlepší, ale nevíte, kde začít? S vaším výběrem vám hravě pomůže naše kalkulačka hypoték. Na jednom místě můžete srovnat úrokové sazby a zároveň zjistíte, jak je snížit na minimum. Stačí pouze zadat účel a výši hypotéky, dobu splatnosti a fixaci úroků. Naše hypoteční kalkulačka vám následně spočítá, které nabídky jsou pro vás nejvýhodnější. Na jednom místě naleznete přehledný seznam hypoték, které odpovídají vámi zadaným kritériím. Hypotéku si navíc můžete přizpůsobit a jednotlivé nabídky si můžete zlevnit. U každé hypotéky vidíte přehled slev, které vám sníží úrok.

Peníze na rekonstrukci bytu

Už dlouho se odhodláváte k předělání vašeho bytu, ale jediné co vám chybí, jsou peníze? Naše kalkulačka úvěrů na rekonstrukci bytu i domu vám pomůže najít ten nejvýhodnější. Srovnejte si půjčky na rekonstrukci snadno a rychle. V našem srovnání zjistíte, kolik se dá s výhodným úvěrem ušetřit. Stačí pouze vyplnit výši půjčky a dobu splatnosti a za pár vteřin máte na jednom místě přehled nabídek. S výběrem správné půjčky na rekonstrukci vám navíc zdarma pomůžeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *