Finance

Zbavte se nočních můr a usínejte s pocitem bezpečí

Cvičení před spaním

Mnoho lidí dělá stejnou chybu – dívá se zpět. Také se vám někdy před spaním honí v hlavě uplynulý den? Co se stalo, stalo se. Zpět už to nevrátíte, ale zítra se můžete zachovat jinak. Lépe. Ale aby z vás zítra byli lepší lidé, musíte se na to pořádně vyspat. Dnes si své myšlenky pohlídejte. Až se vám zase budou do hlavy vkrádat tyto obavy, začněte si vzpomínat na věci, které vás ten den potěšily. Pokuste se přijít alespoň na 3 věci. Snažte se. Dal vám třeba někdo přednost na přechodu? Usmála se na vás prodavačka? Pochválila vám kolegyně tričko? Maličkosti stačí.

Buďte optimističtí, ale připravte se na nejhorší

Bylo by vážně skvělé, když by se nám žádné špatné věci neděly. Ale oni se dějí. Občas. Občas nás vykradou, občas nám vyteče pračka, občas začnou padat kroupy. Známé přísloví praví, že štěstí přeje připraveným. A něco na tom bude. Příklad si můžeme ukázat na pojištění majetku. A nezáleží na tom, zda se jedná o pojištění bytu nebo třeba rodinného domu. Tím, že si ho sjednáte, se připravujete na situace, o kterých jste slyšeli, i na ty nečekané. Díky pojištění se vám sice katastrofa nevyhne, ale za škodu dostanete adekvátní náhradu. Nezdá se vám to? Zkuste se zeptat na názor souseda, který nad pojištěním bytu mávl rukou.

Myslete jen na věci, které za to stojí

Život je příliš krátký na to, abyste se neustále strachovali a přemýšleli, co by se všechno mohlo stát. Zkuste si sjednat dobré pojištění a uvidíte, že se vám značně uleví. Najednou se budete cítit lépe. A dvojnásob to platí u komplexního pojištění majetku, tedy kombinace pojištění domácnosti i stavby (nemovitosti), protože do svého vysněného domu zřejmě investujete většinu svých příjmů, a to i těch budoucích. Nenechte si své sny spláchnout povodní nebo rozkrást zloději.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *