Jak se staví dům

Příjemné bydlení i v létě díky rekuperaci

 

Co znamená rekuperace?

I přes cize znějící jméno není rekuperace nic složitého. Jedná se o větrání objektu ve předem stanovených intervalech. Celé je to řízené centrálním regulátorem, který přesně určí, ve které části objektu bude v jakou dobu rekuperován vzduch. V rámci objektu jsou rozmístěny rekuperační jednotky, které provádí jednotlivé rekuperační fáze přesně dle toho, jak jim centrální regulátor řekne.

Pro koho je rekuperace vhodná?

Zde existuje velmi jednoduchá odpověď. Pro každého. Rekuperační jednotky se dají s trochou snahy umístit téměř do jakéhokoliv objektu od chaty, přes rodinný dům, po administrativní budovu. Vždy je ale nutné vybrat správné rekuperační jednotky ve vhodném počtu a vhodně je rozmístit. S tím vám většinou již poradí specializovaná společnost.

Obrázek 1 V mnoha případech můžete zakoupit předem navržené větrací sestavy.

Na koho se obrátit?

Po celé Evropě je v oblasti rekuperace dlouhodobě populární špičková německá technologie inVENTer, která je u nás zastoupená společností A-Invent disponující veškerým know-how mateřské firmy v oblasti rekuperace. Její webové stránky přehledně popisují fungování technologie. Můžete zde vyplnit krátký formulář, na základě kterého vám zaměstnanci společnosti navrhnou vhodné schéma rekuperačních jednotek, případně můžete již rovnou zakoupit hotové řešení pro některé typy staveb.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *