Jak se staví sen

Jak se staví sen: 3. díl II. série

Končí jí jak mateřská dovolená, tak období, kdy nevěděla, jak dál. Stěhuje se do nové garsonky za novou prací. Je připravena začít novou životní etapu v prázdné místnosti, protože zatím nemá peníze na to, aby si garsonku zařídila. Radmila však netuší, že její dobrý přítel Jiří ji přihlásil do pořadu Jak se staví sen a že se designérům velmi zamlouvá příležitost pomoci někomu, kdo to opravdu potřebuje.
Na proměně pracovali designéři David Plouhar, Jana Růžičková a Mária Hostinová.

Celková koncepce tohoto bytu vycházela z požadavku umístit do jedné místnosti celkem čtyři funkční zóny – jídelnu, obývací pokoj, dětský pokoj a ložnici. V místnosti nebyl jediný kout, kde by tyto zóny šly vytvořit, proto designéři sáhli po japonských roletových panelech, zapuštěných do stropu, které mobilním způsobem rozdělují prostor dle momentální potřeby. Designéři vycházeli z bílého nábytku s vysokým leskem, aby se v něm odráželo světlo i okolní předměty, aby nábytek působil vzdušně a nebyl vnímán ve své velikosti. Jedná se o malý optický trik, ale prostoru hodně pomáhá.

Designéři pracovali s foto tapetou s motivem květu, který umístili nad jídelní stůl v celé šířce od stropu k podlaze. Tím opticky prostor obrovsky zvětšili. Navíc fialová podporuje chuť k jídlu a ladí v kontextu s ostatními barvami v bytě.

V bytě je v každém rohu vytvořen koutek pro dítě – tabule s židličkou, zavěšená houpačka, křesílko.

PŘED

PO

Více informací naleznete na stránkách www.iprima.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *