Jak se staví sen

Jak se staví sen: Dům po hrobníkovi

Rodina Kostrhúnova žije ve starém historickém domě v Břeclavi, který dříve sloužil jako bydlení pro židovského hrobníka. I když mají dnešní majitelé na hřbitov doslova co by kamenem dohodili, bydlí se jim v nájmu moc příjemně. Jedinou věcí, kterou by na svém bydlení změnili, je právě již nemoderní vybavení, zejména v obývacím pokoji a v kuchyňském koutě. Podaří se profesionálním designérům jejich vkusu vyhovět?

Manželé jsou totiž z velmi spřízněného oboru – paní Kostrhúnová je zahradnice a její manžel dokonce architekt, tudíž si designéři budou muset dávat mnohem větší pozor na každý designový, ale i technický detail. Navíc manželé mezi sebou vedou kvůli rozdílnému vkusu půtky… Jak je tedy možné zvolit takové řešení, jež by vyhovovalo oběma a zároveň zapadlo do celkového staroanglického stylu?

Designéři budou při této přeměně stát hned před několika klíčovými otázkami: Jak zakomponovat moderní vybavení, zejména v kuchyni, do staroanglického vzhledu tak, aby nevznikl nepříjemný kontrast dvou stylů? Jak skloubit rozdílný vkus obou manželů v kompaktní požadavek? A v neposlední řadě – vzhledem k tomu, že Kostrhúnovi nejsou majiteli nemovitosti – bude plánovaná rekonstrukce objektu vůbec místními úřady povolena?

Diváci se mohou na tento 6. díl stavební a designové show Jak se staví sen těšit již v pondělí 28. září od 21.20 hod na Primě!

Více informací naleznete na stránkách www.iprima.cz.

Na další článek pořadu Jak se staví sen se můžete těšit opět příští týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *