Jak se staví sen

Jak se staví sen: Moderní kuchyně v centru Prahy

V dalším díle designové a stavební show Jak se staví sen bude mít designérská dvojka Anny Lacové a Jana Ranného v obrovském bytě 5 + 1 za úkol vytvořit moderní kuchyni s jídelním koutem pro čtyřčlennou rodinu, která žije v domě společně s dědečkem.

Tentokrát se bude plnit sen především mamince Ivaně. Její dvě dcery dobře vědí, touží po moderním kuchyňském prostředí, v němž bude požitkem jak příprava jídla, tak jeho konzumace. Jak stávající kuchyně vypadá, napovídá i datum jejího vzniku – od roku 1975 až dosud se prakticky nezměnila!

Kuchyně je orientována do vnitrobloku a slunce do ní svítí zhruba hodinu denně. Navíc působí celkově trochu zapadlým dojmem a nenabízí ani praktické výhody. Skříňky vypovídají o třicetiletém stáří a rozdělená pracovní plocha nutí kuchařku nelogicky pobíhat. Před designéry tak vyvstává výzva – do prostoru je nutné vnést světlo, a navíc jej udělat uživatelsky příjemnějším.

Hanouskovi by si přáli moderní design, ale neradi by ve své nové kuchyni a jídelně měli křiklavé barvy nebo odstíny červené či modré. Designéři tedy zvolí jemnou barevnou kombinaci světlých a přírodních odstínů.

Poslední díl páté série Jak se staví sen vysílá televize Prima již v pondělí 14. prosince od 21.20!

Více informací naleznete na stránkách www.iprima.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *