Jak se staví sen

Jak se staví sen: Moravští designéři pro brněnský sen

Proměna se tedy bude týkat běžného panelákového 1 + 1, ke kuchyni – 17 metrů čtverečních přibereme 5,3 m2 předsíně. Bydlí tady sice důchodkyně, ale mladá, nesmírně aktivní paní, Miluše Adamíková. Neměla lehký život. „Byla tolikrát v životě na samém dně, že si přeji něco pro ni udělat,“ říká o ní její dcera Denisa, která proměnu pro ni objednala. Před pěti lety, v pětapadesáti, se maminka do tohoto menšího bytu přestěhovala právě kvůli ní… Stále však pracuje a nemá čas hlídat řemeslníky, kteří nejsou nikde v zemi právě vzory odpovědné práce. Ostatně na to nemá při dvou malých dětech (2 a 1 rok) čas ani Denisa. Přitom maminka by si tak přála novou kuchyň a v ní barový pult, jako místo pro setkání a posezení s kamarádkou! Ne, nechce velký jídelní stůl pro více lidí, zato má ráda v poslední době sklo a celý život tlumené barvy (olivová zeleň a světle žlutá) – a taky hodně, ale hodně květin.

Ludmila Cetlová, ženský prvek v DEKO týmu, je původem z branže reklamní: vystudovala vyšší odbornou školu se zaměřením na public relations, reklamu a marketing. Pak ale začala pracovat v brněnském interiérovém studiu. „Téměř tři roky se zabývám moderním interiérovým i exteriérovým designem,“ říká o sobě Ludmila.

David Machač není v Brně neznámým pojmem. Ještě před koncem studia architektury na VUT začal spolupracovat se sanatoriem dětských respiračních chorob, kde postupně navrhl a zrealizoval areál hřiště a koupaliště, rekonstrukci interiérů a další věci, realizace má ale i jinde. A co si myslí David o našem pořadu?
„Účinkování v pořadu Jak se staví sen je tak trochu extrém. Vytvořit a vymyslet něco během pár dní, tak aby to fungovalo, je ve stavebnictví takřka nereálné, ale ne nemožné,“ říká člověk, který spolu s Lídou Cetlovou sen paní Miluši Adamíkové splnil. Jak – tak na to už se podívejte raději sami, pohled vydá víc než popis.

Již tento čtvrtek 26.2. ve 21:20 na Primě!

PŘED

PO

Více informací naleznete na stránkách www.iprima.cz

Pokud máte otázky, které se týkají některé proměny nebo byste potřebovali nějakou radu týkající se zařizování interiéru apod., napište nám do diskuze. Na vybrané otázky budou odpovídat designéři pořadu Jak se staví sen. Odpovědi si poté budete moci přečíst v článku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *