Jak se staví sen

Jak se staví sen: Proměna v pěstounské rodině

Rodina, pro jejíž zdokonalené bydlení se následující proměna odehrávala, je sedmičlenná: manželé Petr a Olga Zieglerovi se dvěma vlastními dětmi (Tobiáš a Adéla) plus tři děti adoptované (Silva, Šimon a Marie). Ještě donedávna se Zieglerovi mačkali v litoměřickém bytě 3+1, ale naskytla se jim možnost přestěhovat se do rodinného domku ve vsi, kde přebývá značná část rodiny Olgy.

Náročná proměna zahrnuje mj. vytvoření zcela nových sítí a zároveň je časově limitovaná pobytem velké rodiny u příbuzných. Vytvoření prostorné moderní kuchyně pro početnou rodinu není žádná legrace. Před designéry stojí spousta technických úkolů již na počátku proměny. Musí zcela proměnit dispozici prostoru. Místo obývacího pokoje bude velká kuchyň (děti rády pomáhají, a tak budou přímo v centru rodinného života). To ovšem znamená nové přívody vody plus odpad. Kvůli tomu se musí změnit stávající, celkem pěkná prkenná podlaha. Čeká nás proměna dvoupokoje v přízemí rodinného domku, který bude zároveň sloužit jako prostorná moderní kuchyň s přilehlou místností jako jídelnou, kde se bude nacházet nejen krb, ale i prostor pro denní pobývání celé rodiny.

Aby toho nebylo málo, celkovou proměnu značně komplikuje izolovanost vesničky – pro každou drobnost se musí do nejbližších větších měst. Patronkou proměny od Nadace Rozum a cit se stala herečka Naďa Konvalinková. Její záliba ve vaření a v dobrém jídle bude základem pro její aktivní účast. Zapojí se i do samotných příprav a pomůže vybrat kuchyň. A jak se jí to podařilo?

Sledujte již tento čtvrtek, 12. února ve 21:20 na Primě!

PŘED proměnou

PO proměně

Více informací naleznete na stránkách www.iprima.cz

Další článek o tom, co Vás čeká v další proměně pořadu Jak se staví sen uveřejníme opět příští týden.

Pokud máte otázky, které se týkají některé proměny nebo byste potřebovali nějakou radu týkající se zařizování interiéru apod., napište nám do diskuze. Na vybrané otázky budou odpovídat designéři pořadu Jak se staví sen. Odpovědi si poté budete moci přečíst v článku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *