Jak se staví sen

Jak se staví sen: Svěží design ve starém paneláku

Paní Věra žije v panelovém domě v Kralupech nad Vltavou. Její byt se zrodil v 60. letech a je podélně rozdělen na dvě úzké místnosti. Když se do nich umístí vše, co by nemělo chybět v komfortní domácnosti, nezbývá už moc dalšího prostoru. Jak se designéři poperou s nedostatkem místa?

Měnit se bude obývák a kuchyňský kout, který je v dezolátním stavu. Jelikož žije paní Chodorová sama, nemohla si změny dovolit. Nezvládla by je ani finančně, ani fyzicky. Většina prvků je tedy původních, dokonce nechybí umakartové jádro. Jak se dá při rekonstrukci předpřipravit tato noční můra všech designérů k výstavbě zděné varianty?
Hlavní nevýhodami jsou nevhodné rozvržení bytu, špatná větratelnost a málo denního světla. Jakými způsoby lze prosvětlit interiér? A za jakých okolností je možno řezat do panelu? Paní majitelka má ráda přírodu a tvrdí, že se „narodila se zelenými prsty“. Dokážou designéři vytvořit přírodní, ale zároveň moderní interiér?

Jak se může změnit paneláková klasika ve vkusný a prosvětlený prostor, sledujte v sobotu 6. listopadu od 18.00 na Primě!

Více informací naleznete na stránkách www.iprima.cz.

Další článek pořadu Jak se staví sen uveřejníme opět příští týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *