Jak se staví sen

Proměna u Rybových aneb Žijeme jak sardinky!

Proměnou projde místnost v panelákovém bytě, která musí po dokončení splňovat řadu požadavků – zóna na kvalitní spaní, obývací část i úložné prostory. Přitom má rozměry 3,4 x 6,5 m! Před designéry Martou Eftimovskou a Petrem Siedlaczkem tak stojí skoro nesplnitelný úkol: nafouknout prostor, přinutit ho, aby sloužil hned k několika účelům. Problém, který nejspíš trápí desítky tisíc rodin žijících v panelákových bytech: naprosto nedostatečný prostor neposkytuje ani jednomu ze členů rodiny soukromí, neumožňuje ani dostatečně udržovat pořádek a už vůbec nedává šanci na jiné činnosti než přespávání! V tom bude tato proměna zcela revoluční.

Rekonstrukce se odehrává v panelovém domě přibližně z 50. let. „Dispozice je tedy časově i společensky daleko od současnosti,“ říká jeden z designérů Petr Siedlaczek. „Z časových, finančních, ale i ‚fyzikálních‘ důvodů se nepodaří místnosti rozvrhnout jinak ani prostředí bytu ‚otevřít‘, musíme přistoupit na rozměrové rozvržení obývacího pokoje.“ Zásahem designérů není možné zamezit veškerým příkořím vznikajícím touto situací, můžeme se snažit je pouze eliminovat.

Jak se designérům povedlo poprat se s nepřízní prostoru a jak se proměna bytu slučovala s představou majitelů?

Sledujte pořad Jak se staví sen tuto neděli v 18.00 na Primě!

Pokoj PŘED

Pokoj PO

Více informací naleznete na stránkách www.iprima.cz

Článek o tom, co Vás čeká a na co se můžete těšit v dalším díle pořadu Jak se staví sen, bude zveřejněn na našich stránkách opět v úterý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *