Koupelny a toalety

Dbejte o svůj nábytek také v koupelně

Udržujte koupelnu v suchu

péče o koupelnový nábytek

Je samozřejmé, že vlhkost nábytku zrovna neprospívá. Nechávejte dveře od koupelny otevřené, aby větrala. Pokud vždy po sprše je všude po zemi „nacákáno“, vysušte to! Sucho je jednou z podmínek, jak zařídit dlouhou životnost nábytku v koupelně.

Nenechte nečistoty se „zažrat“

Nejlépe ochráníte koupelnu nepřetržitou péčí. Umývejte po sobě sprchu, vanu či umyvadlo. Vytírejte podlahu. Zkrátka to nenechte zajít daleko, kdy už bude nutná kompletní rekonstrukce koupelny.

Používejte správné přípravky na čistění

péče o koupelnový nábytek

Je logické, že každý povrch si žádá speciální zacházení. Na vyleštění zrcadla použijte přípravky pro to určené. Naopak na povrch skříněk, vanu či spáry u kachliček použijte jiné specializované pomocníky. V domácnosti by vám neměly chybět: houba či hadr, WC čistič, štětka na záchod a čistící přípravky. Dbejte na to, abyste svým uklízením naopak neškodili.  Agresivní přípravky nejsou potřeba! Zkoušejte, co vaší koupelně bude vyhovovat nejvíce. Mnohdy ani nejsou potřeba příliš velké chemické zásahy, například na očištění pasty. Dbejte na to, abyste nábytek nepodřeli nebo nepoškrábali při drhnutí špíny.

Postup je jednoduchý! Při čistění koupelny si nejprve nastříkejte přípravek na drsnější stranu celulózové houbičky (ta povrch nepoškrábe ani nijak nepoškodí, ale pečlivě jej vyčistí) a krouživými pohyby čistěte povrch. Můžete nechat přípravek chvíli působit a poté otřete nečistoty, které se uvolnily.

Při úklidu postupujte systematicky

péče o koupelnový nábytek

Nejprve utřete prach z horních částí koupelny, kdyby náhodou popadal dolů, tak vás nenaštve, že podlaha je již dávno umytá. Využívejte veškerý čas, některé úkony můžete provádět současně. Například nalijte čisticí prostředky do odpadů ve vaně, sprše a umyvadle a mezitím můžete čistit svislé povrchy a jiné…

Zdroj fotografií: pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *