Koupelny a toalety

Koupelna v ložnici?

Všeho si ovšem můžete užívat jen za předpokladu, že bude v domě či bytě jedna koupelna navíc. Jinak je rázem po soukromí! Moderní spojení koupelny s ložnicí bývá velmi otevřené a těsné – malé místnosti se spojují širokými průhledy, čímž získáte pocit velkého domu či bytu, ušetříte navíc za část příček, za zárubně i dveře.

Této koncepci koupelen, které tak přispívají k vytváření otevřeného obytného prostoru, se přizpůsobují i výrobci dodávající na trh jednotlivé koupelnové komponenty. Jak tvary, tak také používané materiály – dřevo, sklo, chrom i akryl – splňují požadavky současného zvětšeného koupelnového prostoru.v

Koupelna se tak stává místem, kde lze odpočívat, poslouchat hudbu či sledovat televizi, a to o samotě nebo s partnerem. S novým pojetím koupelen tak nastává období renesance vany. K relaxaci slouží především velkorozměrové vany pro dvě osoby.

Nezapomínejte však na jedno – pokud takovou nadstandardní vanu do koupelny zasadíte, neznamená to, že je určena pro společnou očistu. I u nás bychom se měli řídit japonským zvykem, podle něhož se do vany vstupuje po umytí, protože slouží k relaxaci, nikoli k běžné hygieně! Takže nezbývá, než vybudovat v koupelně další zařízení – sprchu, která bude sloužit právě k rychlé očistě.

FOTO DURAVIT, KALDEWEI, RAKO, VITRA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *