Koupelny a toalety

Kvetoucí koupelna

Vybírat budeme z různých druhů kapradin, liánovitých rostlin, tropických travin i některých rostlin okrasných květem.

Okrasou naší koupelny se může stát Tillandsia (kykatka) – druh bromélie, který roste například v Brazílii na stromech a skalách. Potřebnou vlhkost (zálivku) čerpá květina z vlhkého vzduchu, nebude se ale hodit do tmavějších koupelen, má ráda světlo a teplo – je proto třeba jí umístit k oknu, případně jí nevadí ani blízkost radiátoru. Aby dobře prospívala, musíme ji pravidelně rosit.

Vhodnou kvetoucí dekorací jsou také nejrůznější druhy orchidejí, které dobře snášejí teplou vlhkost, a mohou být umístěné například ve skleněných nádobách nebo závěsech téměř bez zeminy. Chceme-li koupelnu prozářit barvami, zvolíme nápadné Anthurium (toulitka). Existují stovky druhů této rostliny, které se navzájem liší tvarem i barvou květů i listů. Květy mohou být červené, růžové, bílé, jemně losové, ale i zelené. Listy dělené, srdčité, poměrně drobné nebo naopak skutečně veliké.

Každopádně jakoukoliv rostlinu vybereme – aby skutečně vynikla její krása, musíme zvolit vhodný dekorativní obal a především se o ni dobře starat. Pravidelně přihnojovat, kypřit půda a je-li třeba a rostlině se skutečně daří a rozrůstá se, pak také přesazovat do nádoby odpovídající velikosti.

Zdroj foto: Holandská květinová kancelář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *